Alfa Romeo Mito – iskustva, najčešći kvarovi, mane, motor

Automobil Alfa romeo mito, proizvodi se od 2008. godine u Italiji, u fabrici auto giganta Alfa romeo, i predstavljen je prvi put u Milanu pomenute godine, a onda i na sajmu automobila u Londonu.

Pomenuti model Alfa romeo mito spada u kategoriju malih automobila, te je jedina proizvedena verzija, sportski hatchback sa troja vrata.

Automobil Alfa romeo mito se inače i danas proizvodi u Torinu, u fabrici Fiat-Krajsler, i može da se nađe u ponudi na evropskom i svetskom tržištu, kao polovna ili nova verzija.

Sve generacije i verzije modela 

Kao najmanja verzija automobila sa prednjim pogonom, Alfa romeo mito je proizveden kao sportski auto sa troja vrata, a zanimljivo je da je njegovo ime nastalo kao skraćenica početnih slova gradova Milana i Torina u Italiji.

Platforma na kojoj je proizveden ovaj automobil, jeste bazirana na Fiat Small modelu, pa je u razdoblju od 2008. do 2012. godine na tržište izvezeno oko dvesta hiljada ovih vozila.

Veličina automobila jeste sledećih karakteristika – dužina 4,063 m; širina 1,721 m; visina 1,446 m i međuosovinsko rastojanje od 2,511 m.

Sama težina praznog automobila Alfa romeo mito iznosi prosečno 1090 kilograma, a zapremina prtljažnika je 270 litara, što se smatra još jednom dobrom karakteristikom ovog malog hatchback modela sa troja vrata.

Od motora su u model Alfa romeo mito ugrađivani od početka proizvodnje dizelaš od 1.3 L i 1.6 L zapremine, kao i benzinski motori od 0.9 L i 1.4 L, a menjači su bili manuelni sa pet i šest stepeni transmisije, i automatik sa šest stepeni transmisije.

Model Alfa romeo mito ima i redizajniranu varijantu nazvanu Quadrifoglio Verde, koja ima još izraženije sportske karakteristike u odnosu na bazični model, i troši znatno manju količinu goriva.

Na testovima Euro NCAP, automobil Alfa romeo mito je 2008. godine dobio maksimalnih pet zvezdica za bezbednost u vožnji, a 2014. godine je urađen redizajn.

Redizajnirana verzija automobila Alfa romeo mito iz pomenute 2014. godine je imala pre svega bolji eksterijer, te je prednji deo automobila dopunjen novom hromiranom rešetkom hladnjaka.

Iste 2014. godine je znatno poboljšan i izgled enterijera, uvedena je nova paleta boja i takođe je unapređena i ponuda motora, a onda je 2016. godine u Ženevi predstavljen i drugi redizajn.

Motor 

U ponudi motora kod modela Alfa romeo mito, najpre se ističu od 2008. godine, pa sve do 2016. kada su urađena i dva redizajna, benzinski agregati od 0.9 L i 85 KS; motor od 1.4 L sa snagom od 78 KS; 95 KS; 120 KS i 155 KS.

Pored navedenih motora, u automobil Alfa romeo mito su ugrađeni i motori 1.4 L „multier“ od 105 KS; 135 KS i 170 KS, kao i motor na tečni naftni gas zapremine 1.4 L od 120 KS.

Od dizelaša su u automobil Alfa romeo mito ugrađivani agregati zapremine 1.3 L JTD sa 85 KS; 90 KS i 95 KS i motor zapremine 1.6 L JTD sa 120 KS.

Prosečna potrošnja benzina u modelu Alfa romeo mito, a u takozvanoj mešovitoj vožnji iznosi oko 5,5 do 6,1 litar na 100 km pređenog puta, dok je potrošnja dizela malo manja i iznosi oko 3,5 do 4,8 litara na 100 km pređenog puta.

Iskustva 

Iskustva vozača sa modelom Alfa romeo mito su dosta dobra, pre svega kada je u pitanju DNA sistem, ali ni udobnost enterijera kao ni spoljni dizajn vozila nisu zanemarljivi kvaliteti.

Mada mnogi navode kako je sama udobnost vozila manje/više prosečna, prednja sportski profilisana i podesiva sedišta su dobra osobina vozila Alfa romeo mito, a u isti mah je podesiv i volan i po visini i po dubini.

Sve navedeno doprinosi da se auto Alfa romeo mito smatra među vozačima sasvim dobrom verzijom kvalitetnog gradskog automobila, koji ima sve ono što jeste potrebno za udobnu i sigurnu vožnju.

Generalno gledano, ovakav automobil jeste najbolji za neka kraća međugradska putovanja, jer nije preterano komforan, posebno u smislu zadnjih sedišta, koja ne ostavljaju puno prostora za noge i u visinu.

Inače po iskustvima vlasnika automobila Alfa romeo mito, on ima i sasvim kvalitetnu završnu obradu, kao i odlične materijale koji su upotrebljeni u njegovoj izradi, pa se čak ni nakon par godina aktivne vožnje, ne vide neki ozbiljniji tragovi da je vozilo prešlo veliku kilometražu.

Vozačima modela Alfa romeo mito odgovara što auto u slobodnoj vožnji lako i jednostavno postiže velike brzine, ali tada se znatno povećava potrošnja goriva, pa je to navedeno kao jedna od mana ovog modela.

Mada prtljažni prostor nije veliki i zapremine je 270 litara, on je prema iskustvima vozača sasvim dovoljan spram klase kojoj ovaj auto pripada, pa je i za duža putovanja praktičan, ali samo pak za dvoje ljudi, dok za više putnika ni sam komfor vozila nije baš reprezentativan.

Mada se automobil Alfa romeo mito odlikuje pretežno sportskim dizajnom enterijera, te su i prednja sedišta urađena u tom maniru, njima nedostaje bočnio oslonac, što na dužim putovanjima predstavlja manu za vozače.

Ocena vozača za automobil Alfa romeo mito jeste maksimalna u nekim vrlo bitnim aspektima, a pre svega kada se radi o – pouzdanosti motora i menjača; kvalitetu spoljne i unutrašnje izrade; pouzdanosti elektonike u celini, kao i kvalitetu upravljača, kočionog sistema i sistema vešanja.

Prednosti ovog auta 

Neke od značajnih karakteristika modela Alfa romeo mito su praktično preuzete od njegovog prethodnika 8C Competizione, u smislu sportskog enterijera, a Alfa romeo mito je bio i prvi auto koji je imao takozvani Alfa DNA sistem.

Naime, kao jedna od najvećih inovacija i prednosti modela Alfa romeo mito se navodi upravo taj DNA sistem, koji je podrazumevao delovanje na osnovne vozne osobine auta, tako da se on maksimalno prilagodi svim osbnovnim potrebama u vožnji.

Pre svega je važno to da je DNA sistem delovao i na motor, kao i na kočnice i volan, te na vešanje i na sam menjač, pa su se kvalifikovala tri osnovna načina upravljanja – normalni, supersportski i princip vožnje maksimalno prilagođen svim vremenskim uslovima.

Pored pomenutog sistema DNA, koji je za vozače bio svojevrsna inovacija, i kojim su bili vrlo zadovoljni, prednosti modela Alfa romeo mito jesu i veliki izbor palete motora kao i spoljašnji izgled i udoban enterijer, urađen od vrlo kvalitetnih materijala.

Ne treba da se zaboravi ni sama činjenica bezbednosti automobila Alfa romeo mito u vožnji, pa je na testu sudara kako je i navedeno, on dobio maksimalnih pet zvezdica, i smatra se modelom sa odličnim sigurnosnim karakteristikama u vožnji.

Sam dizajn automobila Alfa romeo mito, koji je nadograđen na platformu modela Fiat Grande Punto, vrlo je „dinamičan i atraktivan“, pa je upravo ovaj auto dobio nagradu 2008. godine od strane hrvatske auto industrije.

Pominjani DNA sistem u modelu Alfa romeo mito je odgovoran i za udobnost i za bezbednost u vožnji, pa se pomoću prekidača koji je smešten odmah pored menjača, lako prelazi na jedan od tri režima vožnje – Normal, Dynamic ili All Weather.

Najviše je naravno od tri pomenuta sistema upravljanja koje reguliše dati DNA sistem, u upotrebi upravo režim Normal, jer je on pre svega prilagođen gradskoj vožnji, a koja podrazumeva stalna zaustavljanja i ponovna pokretanja vozila, pa je komfor i sigurnost na najvišem stepenu.

Mada su i volan i sve papučice u automobilu Alfa romeo mito sasvim laki i „meki“, ipak je jedan od problema malo međuosovinsko rastojanje, pa amortizacija i nije sjajna, i po neravnom putu se može osetiti „truckanje“.

U režimu Dynamic, menja se pomoću DNA sistema i karakterisrtika i volana i kočnica, i ostalih papučica, pa oni postaju „tvrdi“, i automobil postaje dosta „agresivniji“ u vožnji, pa je najbolji u ovom režimu za vožnju na otvorenom putu i u krivinama, jer pruža maksimalnu betbednost i udobnost.

Na kraju, po iskustvima vozača, najbolji jeste sistem All Weather, koji omogućava da se u lošim vremenskim prilikama spreči proklizavanje voila, i na prvom mestu obezbeđuje sigurnost u vožnji, jer je smanjena snaga motora i dodavanje gasa je malo „prigušeno“ i kontrolisano.

Među prednosti modela Alfa romeo mito spada i sigurnosni sistem sa sedam vazdušnih jastuka, kao i bezbedonosni sistemi EBD, ESP i ABS.

Problemi, kvarovi i mane 

Kada su u pitanju neke od najčešćih mana modela Alfa romeo mito, pre svega se navode slaba vidljivost u zadnjem delu kao i slaba zvučna izolacija, i lošija amortizacija, a u prvom redu u režimu Normal.

Nekada se dešava da ručni menjač sa šest stepeni prenosa „baguje“, pa da teško menja brzine, posebno kada se pogon prebacuje iz prve u drugu brzinu ili u rikverc, a kada su niske spoljne temperature dolazi do kvara ili pucanja cevi za dovod tečnosti za pranje vetrobranskog stakla.

Kao najčešća oštećenja u automobilu Alfa romeo mito se navodi loša izolacija kablova ispod poklopca motora, te škripanje stakla prilikom podizanja prozora suvozača, kao i prebrzo habanje prednjih guma.

Kod modela sa dizel agregatima, dešava se često da zapuši DPF filter, pre svega kod gradske vožnje u Normal režimu, a kod benzinaca je često nedovoljno precizan menjač i povećana je potrošnja ulja.

Takođe kao mane modela Alfa romeo mito, navode se i sklonost lonca auspuha ka korodiranju, te curenje ulja iz zadnjih amortizera, a nalepnice sa logom kompanije koje se nalaze na vratima i na gepeku, dovode da boja ispod njih izbledi u kratkom roku.

Kod najranijih verzija modela Alfa romeo mito koje su proizvedene do 2009. godine, dolazi često do pražnjenja akumulatora sasvim iznenada, a kod modela koji su proizvedeni do 2011. godine je problem kondenzovanje vode od vlage u zadnjim farovima.

Završna reč

Nov automobil Alfa romeo mito nije male cene za klasu kojoj pripada, ali njemu nešto veću cenu opravdava kvalitet dodatne opreme koju ovaj model poseduje, pre svega uključujući DNA sistem, kao i ESP sistem, ksenon farove, bluetooth sistem sa mogućnošću glasovnih komandi, kao i USB radio, parking senzore i ugrađenu klimu za dve zone.

Inače je napomenuto i ranije, da ako se automobil Alfa romeo mito redovno servisira kod ovlašćenih servisera, i originalnim delovima koji su na tržištu dostupni, na njemu se ne vide tragovi korišćenja, pa cena opravdava kvalitet i u tom aspektu.

Po iskustvima kupaca ovog modela, tragovi korišćenja nisu primetni ni nakon tri godine aktivne vožnje, a kvalitetni materijali korišćeni u izradi spoljašnjosti i enterijera, tome zaista značajno i doprinose.

Kada se generalno uporedi odnos uloženog novca i dobijenog kvaliteta za model Alfa romeo mito on je i više nego dobar, pa su najbolji pokazatelji iskustva vozača koji daju maksimalnu ocenu za vozne osobine, spoljni i unutrašnji dizajn, kao i za sigurnost u vožnji i samu ukupnu pouzdanost vozila.

Loading...