Noviteti u automobilskoj industriji za 2020. godinu

Već početkom ove godine mnogo se govorilo o novitetima u automobilskoj industriji. A i uprkos situaciji izazvanoj virusom korona, ipak se na velika vrata vratio Maserati, a novi Citroen C4 i električni automobili privukli su posebnu pažnju javnosti.

A evo koji su to još noviteti obeležili ovu godinu.

Romeo Tonale privlači posebnu pažnju!

Romeo Tonale je u svom konceptualnom obliku izazvao posebnu pažnju kada se prošle godine pojavio u Ženevi na Salonu automobila. Odmah je ispunio naslovnice svih ozbiljnih automobilskih časopisa.

Kompanija Alfa je shvatila da do profita neće tek tako stići, a da bi se dobra zarada postigla važno je bilo da se uključi u SUV segment kako bi se poljuljani prodajni rezultati italijanskog brenda oporavili. Iako se još uvek ne zna kakav će krajnji model biti, jasno je da će razvoj biti ubrzan, jer je Italijanima neohodan novi proizvod. S obzirom na to da će Romeo Tonale deliti arhitekturu sa Jeepovim modelom Compass, jasno je da će biti dostupan i plug-in hibridni model.

Toyota je sinonim za hibrid!

Toyotino nasleđe napredne tehnologije upotpuniojke novi model Yaris Cross. Reč je o konstrukciji Suv-ova i dizajnu malih automobila. Ovo je četvrta generacija hibridnog pogonskog sklopa koji se izdvaja po svojoj efikasnosti i izuzetnim performansama.

Međutim, Toyota servis je važan, pa iako je najnoviji model konstruisan prema najnaprednijoj platformi i dizajn je podeljen na veliki-mali. Ipak, unutrašnost je prostrana uprkos kompaktnim spoljašnjim merama.

Njegovo visočanstvo – Audi A3

A čekao se i adut koji će Audi predstaviti, jer se očekivalo pojačanje u C segmentu nakon što je predstavljen Golf 8. Predviđa se da će biti potpuno transfer tehnologije kao što je to bio slučaj sa novom modelom Golfa, ali se ičekuje i iskorak kada je reč o upotrebljenim materijalima.

A pred četvrtom generacijom modela A3 težak je zadatak, jer treba se distancirati u odnosu na najnoviji model Golfa. Predviđene su evolutivne izmene kada je reč o dizajnu eksterijera, ali to nije ništa iznenađujuće kada je u pitanju ova nemačka premijum ekipa. A u ponudi će biti i plug-in hibridni model.

A tu je i nova BMW serija 4!

A premijum ogranak iz Nemačke ove godine nudi još jedan novitet. Predviđena je veoma atraktivna linija serije 4 BMW. Pored modela kupe, u ponudi je i kabriolet i gran kupe.

A limuzina je sinonim za Jaguar!

U jeku je SUV trrend, ali ni limuzina se ne odriče Jaguar. Najavljena je nova generaciha XJ koja će predstavljati poseban iskorak za Jaguar.

Iako različite informacije zbunjuju, postoje dve moguće opcije. Najpre je predviđeno da pored konvencionalne SUS postavke, XJ ima u ponudi i čist EV. Druga opcija jeste da će biti dostupan samo električni model. Koji će model biti traženiji, videćemo.

Gde su sportski modeli, tu je Maserati!

Iako se ne zna kako će biti imenovan, novi model ocenjen je kao renesansa Maseratija. Reč je o novoj porodici motora koji će ekskluzivno biti integrisan u vozila ovog brenda.

S klasa rezervisana je za Mercedes!

Kako je predviđeno u automobilskoj industriji novu generaciju kralja među limuzinama predstaviće Mercedes. Sve oči uprte su u S klasu, a nije bitan samo dizajn, već i inovacije na tehnološkom planu.