Volvo V40 – iskustva, problemi, kvarovi, mane, motor

Automobil Volvo V40 je nastao u švedskoj kompaniji koja je u kineskom vlasništvu, te je najava da bi prepoznatljivi hatchback model koji je pobrao mnoge simpatije na dosadašnjem tržištu, u najnovijoj verziji mogao da se počne proizvoditi kao model „pseudo SUV“, čemu će doprineti viši položaj karoserije.

Sve generacije i verzije modela

Volvo V40 se smatra jednim od najdinamičnijih modela svih vremena, i direktna je konkurencija gigantima Mercedes i Audi, i može da se kaže da je ovaj automobil porazio svoju konkurenciju i da spada u najbolje automobile u takovanoj C Premium klasi.

Kod automobila Volvo V40 čak i u takozvanom „low režimu“ postoji asistencija pri upravljanju, a sve to doprinosi i olakšanje u manevrisanju, kao i veću kontrolu pri većim brzinama, pre svega onim koje su prilagođene slobodnoj vožnji i prelaze 130 km/h.

Ono što jeste vrlo zanimljivo kod modela Volvo V40, jeste njegov „high režim“, koji jeste više prilagođen agresivnoj i sportskoj vožnji, te koji omoigućava odličnu preciznost upravljanja vozilom čak i na brzinama od 220 km/h, a vrlo važno je da se volan „drži“ i dalje u položaju koji odgovara vozaču, te i nema turbulencije, nema osećaja krivudanja te i neke vrste „poskakivanja“ vozila po slobodnom putu, čak ni na ovako velikim brzinama.

Pohvale su svakako kod modela Volvo V40 pre svega na račun EPAS sistema, koji kako je i ranije navedeno ima sposobnost da integriše funkciju podrške vozaču (funkcije PAP i LKA) sa svim i bezbednosnim funkcijama.

Unapređenje upravljanja i kvalitet vožnje u novijoj generaciji automobila Volvo V40, dodatno su postignute zahvaljujući sistemima dinamičke stabilnosti i kontrole proklizavanja, pa je svakako i u tom aspektu može da se kaže Volvo V40 sasvim i porazio svoje konkurente na auto tržištu.

Kod modela Volvo V40 postoji takozvani senzor rotacije koji je deo sistema napredne kontrole stabilnosti (ASC sistem), a koji omogućava da se na vreme utvrdi da ne dođe do proklizavanja, tačnije da se pod pretpostavljenim rizikom od proklizavanja sistem aktivira na vreme i tako predupredi tu mogućnost.

Volvo V40 ima kao dodatnu opremu i još neke dosta važne elemente koji pre svega jesu važni sa aspekta stabilnosti, a to su takozvani „Engine Drag Control sistem“, koji ima ulogu da spreči blok točkova tokom kočenja motorom, i može se reći da je on osmišljen zaista perfektno i da tako on i funkcioniše; drugi važan dodatak jeste takozvani „Trailer Stabillity Assist sistem“, a koji ima baš značajnu ulogu da spreči takozvano „zanoćenje vozila“ prilikom vuče prikolice.

Ono što jeste jedan od problema kada je u pitanju model Volvo V40, jeste i dosta dobro i veliko međuosovinsko rastojanje koje iznosi 2.65 m, ali zapravo u automobilu dovoljno komfora ima samo realno na prednjim sedištima, a putnici koji sede pozadi po pravilu nemaju mesta niti po visini ni po dužini da sede kvalitetno.

Kada je u pitanju model Volvo V40, to je auto koji ima najmanji prtljažni prostor u svojoj klasi, a koji je zapremine svega 335 litara, te je vrlo loš utisak i to da je sama nosivost mala i iznosi samo 443 kg.

Međutim, ono što jeste praktično jedna velika novina na svetskom auto tržištu, a vezano je baš za Volvo V40 su vazdušni jastuci za pešake, a koji će da se aktiviraju onog momenta kada senzori koji su ugrađeni u prednji branik, detektuju da je došlo do kontakta između vozila i pešaka, i tada dođe praktično do podizanja zadnjeg dela haube vozila iz koga i izlazi naduvani vazdušni jastuk u obliku latiničnog slova „U“.

Motor

Kada su u pitanju motori nkoji su ugrađivani u model Volvo V40, to su svakako odlični agregati, bilo da se radi o benzinskim ili o dizel motorima, pa čak i kada je pod haubom neki slabiji motor, automobilradi savršeno, i bolje nego što bi se očekivalo.

Spektar benzinskih motora u modelu Volvo V40 počeo je ugradnjom nešto najslabijeg agregata iz serije VEA (Volvo Environmental Architecture), oznake T2 sa 120 KS, a zatim je ugrađen i nešto jači motor T3 sa zapreminom motora od 1.6L i glavom od četri cilindra, snage 150 KS (a koji je imao dosta mnalu potrošnju benzina, i to oko 4,8 litara na sto kilometara pređenog puta).

Na dalje je u Volvo V40 ugrađen benzinski agregat T4, zapremine 1.6L i sa četri cilindra, ali koji je imao 180 KS, a onda je preokret nastao kada je ugrađen u Volvo V40 novi benzinski agregat T5 koji je imao zapreminu 1.6L ali od 187 do 254 KS i koji je postizao ubrzanje od nule do 100 km/h za svega 6,7 sekundi.

Kada su u pitanju dizel agregati u automobilu Volvo V40, to su motori sa pet cilindara D3 i D4 zapremine 2.0L koji su imali 150 KS odnosno 177 KS, i smatra se zapravo da je dizel verzija ovog vozila najbolja i da je ona i direktna konkurencija BMW modelu prve serije.

Maksimum snage motora od pet cilindara u modelu Volvo V40, može da iznosi od 177 KS, a ni pri brzinama većim od 220 km/h, nema nikakvog „bučanja“ motora jer on veoma ravnomerno i razvija snagu zahvaljujući tome što ima dosta veliki obrtni momenat (od oko 1700 obrta/minuti).

Pord svega navedenog, veoma značajno je da u modelu Volvo V40 lakom ubrzanju doprinosi i automatski menjač koji je daleko bolji od ručnog menjača, te i vuča motora od 1300 obrta/minuti i ni kada uđe u zonu direktnog ubrzanja motor ne preskače i nema ni „posustajanja“ po pitanju snage.

Upravo je u modelu Volvo V40, a sve zahvaljujući sistemu „start-stop“, potrošnja goriva dosta i ekonomična u gradskoj vožnji, pa ovaj auto troši oko 7 litara goriva, i to se zapravo opravdava snagom motora od 177 KS.

Iskustva

Iskusni vozači koji imaju ovakav automobil, smatraju da je on, posebno u novijoj generaciji nakon redizajniranja, odličan spram konkurencije, te da je Volvo V40 pre svega prevazišao u pozitivnom smislu sve bezbedonosne standarde.

Naime, kada je u pitanju bezbednost modela Volvo V40, on ima sve ono što je potrebno da se na NCAP testu dobije maksimalnih pet zvezdica, te mu nisu konkurencija ni mnogo jači proizvođači i modeli Mercedesa; BMW-a i Audija.

Ono što jeste vrlo karakteristično za model automobila Volvo V40, je činjenica da je on zapravo i namenjen prevashodno onim vozačima kojima je od udobnosti, te i veličine prtljažnog prostora i samog enterijera, daleko važniji savremeni dizajn, bezbednost u vožnji, dinamičnost i samo ime brenda Volvo, koje i jeste stvar prestiža i imidža na svetskom tržištu.

Kada je u pitanju konkurencija modelu Volvo V40, on je i nema po pogledu stabilnosti u vožnji, pre svega jer su sva podešavanja ESP sistema tako odrađena da se ne oseti kada se pretera i dođe do one krajnje granice na kojoj se ovaj aktivira, i kada se na test stavlja baš i pomenuta sigurnost vožnje.

Iakusni vozači navode da je Volvo V40 jedan od najkomfornijih modela u svojoj klasi, ali da ima i jednu „sportsku crtu“, koja je možda zamaskirana njegovim ležernim dizajnom, ali su mu zato performanse zaista iznad svih očekivanja.

Prednosti ovog auta

Automobil Volvo V40 ima odličnu vuču, ima laku upravljivost čak i pri brzinama od 220 km/h, te se može reći da je kao takav i vrlo stabilan ali i dinamičan auto, koji ispunjava sve standarde i koji je pre svega prepun kvaliteta koje auto novijih generacija i treba da poseduje.

Princip jeste da je kao i do sada u sve ostale modele Volvo kompanije, i na Volvo V40 rađeno sa vrhunskim tehnološkim standardima, da su materijali odlično birani i pre svega je upotrebljen čelik za okosnicu i konstrukciju automobila, jer su inženjeri giganta Volvo, želeli da ispoštuju evropske bezbedonosne standarde.

Volvo V40 ima veoma čvrstu šasiju ali i nisko podešen centar gravitacije, te je odgovor na zadate komande veoma jednostavan i brz, pa se i mogu bolje trpeti bočna opterećenja jer je veća sama čvrstina odnosno tvrdoća karoserije.

Vrlo je zanimljiva i činjenica da se kod modela Volvo V40 pozadi nalaze monotube amortizeri, što znači da se preko istoga ventila vrši i povratna amortizacija i kompresija, pa je stoga i kraći i znatno brži protok kočione tečnosti, te tačnije jeste brža amortizacija, što je najosetnije kada se naglo promeni „način odnosno stil“ vožnje.

Kod modela Volvo V40 je ogibljenje za oko 10 mm niže postavljeno, te je veća čvrstina i opruga i amortizera, a to sve može da doprinese sportskoj vožnji, koja je u isti mah i bezbedna ali i dosta agresivna, te se i na nekategorisanim putevima ovakav auto snašao odlično.

Volvo V40 ima tvrđe ležajeve i dosta veću debljinu upravljačke cevi, a što sve dodatno povećava i torzionu čvrstoću kao i osetniji direktan kontakt između samog točka automobila i puta, dok je svakako i karoserija kako je pomenuto otporna na torziona uvrtanja.

Model automobila Volvo V40 između navedenih prednosti, ima i značajnu odliku da dati EPAS sistem koristi za upravljanje električni motor kao podršku, te da sam vozač ima opciju da najzad i odabnere jedan od tri načina asistencije pomenutog električnog asistentskog upravljanja prilikom vožnje.

Prednost modela Volvo V40 jeste i u tome da se on stabilizuje kočenjem jednog ili više točkova i smanjenjem broja obrtaja u minuti (obrtnog momenta), ali su odlični i ostali dodatni sistemi veće sigurnosti kakvi su ABS; EBA (sistem koji pruža asistenciju kod naglog kočenja); EBL; DSTC (dinamska kontrola stabilnosti), kao i sigurnosni SIPS sistem koji štiti kod bočnih sudara sa baš i ukupno osam vazdušnih jastuka koji imaju „dvostepšeno dejstvo“, kao i sa vazdušnim zavesama koje su smeštene i napred i pozadi.

Kvaliteti modela Volvo V40 su ukratko rečeno, već pored cene spram ukupnog kvaliteta i tri najvažnija faktora za svakog vozača – sigurnost u vožnji; odličan kvalitet osnovne opreme i vrhunske vozne osobine, a pored toga su i neki kvaliteti modela – odlična izrada unutrašnjosti i njena dosta dobra udobnost (osim na zadnjoj klupi); čvrsta i dobra limarija i odlično urađeno podvozje; auto je vrlo stabilan i tih u vožnji, deluje spolja vrlo raskošno i otmeno.

Problemi, kvarovi i mane

Kada su u pitanju neki od nedostataka modela Volvo V40, to je pre svega slaba preglednost u toku vožnje, pa i nešto veća potrošnja goriva u gradskoj vožnji, za šta se po pravilu okrivljuje automatski menjač.

Pored svega navedenog, kod modela vozila Volvo V40 servis je teško dostupan kao i originalni delovi, te je model i prosečnog komfora u svom zadnjem delu kao i sasvim jasno male zapremine prtljažnog prostora (i sam gepek je malih dimenzija, ali pošto su mu stranice ravne on deluje veći kada se pogleda).

Kada je motor u pitanju, kod automobila Volvo V40 osnovni benzinac nije dovoljan za neke bolje performanse u vožnji, pa je dizelaš mnogo logičniji izbor; menjač koji je automatik, nije dovoljan da može da bude konkurentan BMW i Mercedes menjačima; sama unutrašnjost vozila jeste dobra ali nije ni najmanje impresivna; mada generalno nedostataka i mana na ovom modelu je dosta malo i one nisu nešto preterano važne da bi uticale na odustajanje od kupovine baš ovog vozila.

Pored svega navedenog, još neki važni nedostaci za model Volvo V40 su i slaba zvučna izolacija; vrlo osetljiva elektronika; lako trošenje prednjih diskova i kuglastig zglobova; česta korozija oko otvora rezervoara; problemi sa alternatorom su česti; kod dizel motora zapremine 1.9L moguće je da dođe i do problema sa radom turbo punjača goriva.

Volvo V40 koji je rađen pre 2000. godine ima i neke probleme sa pumpom za dovod goriva, kao i probleme sa zatezačem i zupčastim remenom, a posebno pažnju treba obratiti da ne dođe još do nekog curenja ulja, što je jedan od čestih kvarova u modelima starije generacije, te i dosta često zapušenje EGR ventila.

Završna reč

Volvo V40 je automobil koji je pre svega spram povoljne cene veoma kvalitetan, i tome u prilog govori i činjenica da on spada u jednu zajedničku kategoriju „hi tec“ modela, uz BMW 1 i Audi A3, pa se stoga smatra odličnim vozilom za tako malu cenu, i on svakako jeste u isti mah i pravo osveženje ali i jako dobro iznenađenje na auto tržištu kada su u pitanju performanse i kvalitet.

Svakako je jedna od najvažnijih stvari kada je u pitanju i sam Volvo kao gigant u auto industriji, te i naravno model vozila Volvo V40, bezbednost putnika u vožnji, i na testu NCAP, kako je i napomenuto ovaj je auto dobio maksimalnih pet zvezdica, te je postao jedan od najboljih modela u aspektu sigurne vožnje.

Mada je jasno da su i švedski i nemački proizvođači, odnosno Volvo i Audi, Mercedes i BMW imali na umu da u svoje kompakt modele unesu i savremeni dizajn i sportsku, elegantnu i jednu luksuzniju „notu“, ipak je garancija na Volvo V40 čak četri godine, dok na primer Audi, kao i Mercedes i BMW daju samo dve godine garancije na svoja vozila, a o povoljnijoj ceni i odličnom odnosu između uloženog novca i kvaliteta automobila Volvo V40, izlišno je govoriti.

Loading...