Toyota Corolla – iskustva, problemi, kvarovi, mane, motor

Automobil Toyota Corolla, počeo je da se proizvodi 1996. godine, ali je njegovo redizajniranje urađeno 2000. godine, mada i dalje u smislu pre svega spoljnog dizajna ne zadovoljava potrebe vozača, te se može reći da redizajn i nije dao tako veliki uspeh.

Inače japanska kompanija Toyota na godišnjem niovou proizvede najviše automobila na celom svetskom tržištu, a na samom vrhu po prodaji i proizvodnji jeste upravo model Toyota Corolla, koja je dostupna u preko sto pedeset svetskih zemalja i čini čak 20% ukupne proizvodnje ovog japanskog giganta.

Sve generacije i verzije modela

Toyota Corolla je u ponudi u četri osnovne varijante, od samog početka svoje proizvodnje, a to su karavan sa troja i petora vrata, limuzina i hatchback sa troja i sa petora vrata.

Toyota Corolla (1996 – 2002), model je starije generacije, duže vreme se prodaje na našem i inostranom tržištu, ali koji ima dosta solidan benzinski motor, ali nikakav spoljašnji dizajn, pa većina vozača nije njime zadovoljna.

Toyota Corolla Karavan (1997 – 2001), koji ima motor 1.8L 4WD, spada u red dobrih i povoljnih automobila, porodičnih pre svega, sa dosta unutrašnjeg prostora i udobnosti, sa pogonom 4×4 i baš dobrom opremom, pa je i za njega preporuka za kupovinu spram cene i petogodišnje garancije data od strane vozača.

Toyota Corolla E12 (2002 – 2007), daleko je najpoznatija redizajnirana verzija ovog automobila, pa su i dalje aktuelni na tržištu, i kupuju se kao polovne verzije, jer kvalitet opravdava cenu.

Toyota Corolla 1.6 Valvematic (2017), jeste najnovija redizajnirana verzija automobila, koja ima bolji dizajn, Safety Sense ugrađenu tehnologiju, manje je bučna i više je pouzdana, pa su vozači zadovoljni jer su dobili bolji auto, a po istoj pristupačnoj ceni.

Motor

Što se tiče motora za automobil Toyota Corolla, u njega su ugrađivane najpre verzije benzinaca – 1.3L; 1.4L; 1.6L i 1.8L, mada se kao najbolji pokazao motor 1.6L, koji ima 109 konjskih snaga, i koji u GSL varijanti dolazi u automobilu sa ugrađenim air-bagovima, električnim podizačem stakla i alu felnama, kao i klimom i električnim šiberom.

Dizel motori za automobil Toyota Corolla, jesu najpre ugrađivani 2.0 TDI, koji je poželjno da se izbegava, pre svega jer je dosta i bučan ali i „trom“ pa sporo postiže ubrzanje.

Preporuka za dizel motor u automobilu Toyota Corolla, jeste za 2.0 D-4D, koji ima 109 konjskih snaga i prosečnu potrošnju od 5 litara evro-dizela po kilometru pređenog puta.

Toyota Corolla karavan, verzija je koja ima ugrađen motor 1.8L 4WD, sa potrošnjom od oko 10 litara benzina po kilometru pređenog puta, kao i slabijim zupčastim kaišem koji se mora redovno menjati, kako ne bi došlo do većih problema u radu motora, ali je sam po sebi ovaj model motora dosta jak i ima dobru korelaciju postizanja željene brzine i dobru vuču.

Smatra se da je za sada dosta dobar izbor motora za poslednje redizajnirane verzije automobila Toyota Corolla dizel verzija motora 1.4 D-4D, koja ima 90 konjskih snaga ali koja ima daleko manju potrošnju, odnosno troši prosečno samo 4 litra evro dizela po kilometru pređenog puta.

No, generalno gledano, mada su dizel motori dosta bolja varijanta i pouzdani su u modelu Toyota Corolla, oni ipak imaju i neke česte probleme i kvarove na brizaljkama, turbini, kao i na usisnoj pumpi visokog pritiska.

Toyota Corolla 1.6 Valvematic (2017), ima ugrađen motor Valvematic agregat od 1.6L, koji troši oko 8,4L benzina u gradskoj vožnji (oko 7 litara po kilometru vožnje na drumskoj trasi), ali opet i veoma lako dostiže ubrzanje na 193 km/h, ima solidne 132 konjske snage, ali je daleko od pravog sportskog automobila, pa su opet ljubitelji ove marke vozila, nezadovoljni jer smatraju da bi se u pomenutu verziju bolje uklopio dizel motor.

Iskustva

Toyota Corolla (1996 – 2002), automobil je koji ima dosta kvaliteta pre svega u smislu baš dosta solidnog motora D4-D, ali koji zahteva dosta redovno održavanje i zamenu zupčastog dela, mada neki korisnici navode i probleme sa centralnim kompjuterom i komandama.

Potrebno je za pomenuti automobil, dobro testirati i neke njegove performanse kakve su ubrzanje, snaga i upravljanje, jer su se brojni korisnici žalili na neke nedostatke onih osnovnih komandnih funkcija, kao i generalno na sam izgled automobila, ali se uopšteno smatra da sam automobil Toyota Corolla nikada neće uspeti da „pobere poohvale“ za svoj spoljašnji izgled.

Toyota Corolla karavan, spada u red dobrih i pouzdanih automobila, koji imaju dovoljno komfora i udobnosti, te su pre svega porodični automobili, bez nekih većih mana koje odstupaju od onih baš i standardnih za ovog proizvođača, pa imaju dobar vučni pogon, odličan i jak motor i pogodni su za sve uslove vožnje.

Toyota Corolla 1.6 Valvematic (2017), je automobil koji ima mnogo bolju unutrašnju opremu, pa je time unapređena udonost i bezbednost u vožnji, sa ukupno čak devet vazdušnih jastuka i dobro elektronski kontrolisanim proklizavanjem pogonskih točkova, klimom, hlađenjem kabine vozača, blokadom pokretanja motora i sličnim kvalitetima.

Prednosti ovog auta

Generalno gledano, Toyota Corolla spada u red dobrih automobila, koji ne zadaju neke veće probleme čak ni kada se kupuju kao polovne varijante, jer je odlikuju i pouzdanost u vožnji i dobar kvalitet izrade, dobra snaga vuče kao i odlični motori, posebno kada su u pitanju redizajn varijante koje rade na dizel motore.

U smislu bezbednosti, čak i stariji modeli Toyota Corolla automobila su dosta solidno urađeni, gepek je prostran i sama dodatna oprema je dosta poboljšana posebno nakon redizajniranja, a takve verzije (posle 1997. godine) po pravilu su prepoznatljive po duplim farovima.

Toyota Corolla E12 (2002 – 2007), ima dosta dobar motor benzinac 1.4L ili 1.6L koji imaju od 98 do 110 konjskih snaga, i izbor je najčešće motor veće zapremine, jer ima veću snagu i brzinu a ima jednaku potrošnju benzina po kilometru pređenog puta.

U pomenutoj verziji Toyota Corolla E12 mogu se naći i „dizelaši“, sa ugrađenim prvo motorom 2.0 TDI od 90 konjskih snaga, ali su smatra se mnogo bolje redizajnirane verzije koje su puštene u prodaju 2004. godine, sa dizel motorom 1.4 D-4D, koji imaju takođe 90 konjskih snaga, ali koji troše oko 4 litra dizela po kilometru pređenog puta (za razliku od prethodne verzije koja je imala potrošnju od približno 10 litara evro dizela po kilometru).

Kao prednost modela Toyota Corolla E12 (2002 – 2007), navodi se i to da nema velike razlike u odabiru automobila sa automatskim ili ručnim menjačem, jer i ručni odlično i bez većih problema menja brzine, a generalno je auto veoma udoban i pouzdan, odlikuju ga zaista dobre sigurnosne karakteristike i odlična dinamika u vožnji.

Toyota Corolla 1.6 Valvematic je automobil koji ima pre svega unapređen enterijer, popravljenu i pregledniju kontrolnu tablu, sve je unapređenije i preglednije za vožnju, sa praktično i vertikalno postavljenim volanom, koji odgovara i sportskoj vožnji, ali i pre svega udobnosti sa podesivim sedištem za pravilno sedenje kod dugih trasa.

Kaže se za model Toyota Corolla 1.6 Valvematic (2017), da ima zapravo sve što se i očekuje od jednog solidnog porodičnog automobila, te su tu ugrađeni ručni klima uređaj za suvozača; elektronski podesiva spoljašnja ogledala; podesivo sedište za vozača po visini; radio/CD/mp3 sistem sa šest zvučnika i mnoge druge pogodnosti.

Problemi, kvarovi i mane

Mada je Toyota Corolla poznata među vozačima kao jedan dosta solidno izdržljiv automobil, neosporno je da su nedostaci prisutni i u kvalitetu same plastike koja je upotrebljena za izradu unutrašnjih delova i komandne table.

Takođe, navode se posebno kod starijih modela automobila Toyota Corolla i česti problemi sa radom kočnica, pa je i o tome potrebno povesti računa i eventualne kvarove otklanjati uvek pak u garantnom roku kod ovlašćenih servisera.

Starije generacije automobila Toyota Corolla, pre svega one proizvedene 1996. i 1997. godine, mogu imati i česte probleme sa radom motora, jer im je zupčasti kaiš sklon pucanju dosta često, pa treba da se povede računa o njegovom pravovremenom menjanju, a kako bi se izbeglo jedno baš i ozbiljno oštećenje motora.

Još jedan od čestih kvarova koji su vozači automobila Toyota Corolla primetili, jeste slabija vuča, koja je verovatno povezana sa sistemom ECU, odnosno sa kvarom na elektronskom pogonu, a čija zamena nije ni najmanje jednostavna niti je jeftina, pa na to treba obratitzi pažnju prilikom kupovine ovog automobila, posebno ako se radi o polovnoj verziji.

Kada su u pitanju nedostaci i najčešći kvarovi za model Toyota Corolla E12 (2002 – 2007), pre svega su u pitanju česti problemi sa alternatorom, kome dosta rano i lako otkažu ležajevi, kao i čest problem sa aktuatorom kod modela automobila koji imaju automatski menjač.

Toyota Corolla E12 ima i probleme sa elektronikom, često dođe do slabijeg grejanja u kabini jer grejači otkazuju, farovi imaju tendenciju da izblede, a kod modela koji ima motor od 1.6L dolazi do čestih problema sa usisnim kolektorom zbog kvara zalistaka.

I inače je poznato da model Toyota Corolla E12, ima probleme sa benzinskim motorima, pre svega zbog fabričke greške na bloku motora, koja dovodi do prevelike potrebe za upotrebom ulja, pa se to mora na vreme rešitio kod ovlašćenog servisera.

Toyota Corolla 1.6 Valvematic, ima dosta lošu vidljivost tač skrin sistema, posebno na direktnom suncu, ima dosta lošu ventilaciju, nedovoljna je dubina svetlosnog snopa (pa to dovodi do napora prilikom noćne vožnje, posebno pri nešto većim brzinama) i sami farovi jesu i dalje ipak i nakon redizajna ispod svakog proseka za ovaj automobil.

Za pomenutu verziju automobila Toyota Corolla, mana je i to što nema dovoljno prostora sa leve strane za vozača u predelu papučica, te mora stalno nogu da drži na pedalama.

Završna reč

Toyota Corolla starije generacije (1996 – 2002), jeste automobil koji je dosta skup za održavanje, mada ima i dobre strane kakve su pouzdanost, snaga vuče i dobri dizel motori kod pre svega onih novijih varijanti kojima je urađen redizajn.

Ono što jeste bio i ostao problem kod ovih automobila starije verzije Toyota Corolla, jeste dosta loša plastika, i ni malo reprezentativan izgled za ljubitelje spoljašnjih kvaliteta automobila, a to se odnosi čak i na limuzinu ovog modela, mada je ipak to manja prepreka kada se radi o kupoivini ovog automobila, pa je dosta vozača preporučuje, kada se sagledaju prednosti u odnosu na napred i navedene nedostatke.

Toyota Corolla E12 (2002 – 2007), ima dosta dobar motor koji većina vozača smatra jakim i validnim za osnovnu gradsku vožnju, mada neki poznavaoci navode da bi automobil mogao da ima i snažniji motor, koji bi pokazao bolje performanse.

Generalno gledano, automobil Toyota Corolla se odlikuje dosta malom potrošnjom goriva po kilometru pređenog puta, udoban je i pouzdan automobil, ima dobru završnu obradu i smatra se kvalitetnim vozilom spram cene koju ima na tržištu.

Toyota Corolla 1.6 Valvematic, ima kao neke unapređene funkcije, pomenuti Safety Sense sistem, koji omogućava da se zvučnim signalima automatski upozori na opasnost od direktnog sudara i da se on u velikom procentu slučajeva i izbegne.

Pomenuti Safety Sense sistem u modelu Toyota Corolla 1.6 Valvematic, takođe može da obavesti i upozori vozača ako je nagazio na liniju ili pak prešao u suprotnu voznu traku, a takođe je važno napomenuti i da je u ovom modelu olakšano i automatizovano prebacivanje sa dugih na kratka svetla i obrnuto.

Toyota Corolla jeste auto koji nikoga od vozača neće posebno oduševiti, te njegova kupovina nije preterano veliki „uspeh“, mada opet spram cene nije loša investicija, ali se smatra da su neki bolji izbori koji su u rangu ovog vozila Mazda 3 ili KIA automobili, pre svega zbog samog dizajna i kvaliteta ugrađenih motora.

Međutim, ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Toyota japanski proizvođač automobila, koji se odlikuje standardnim dizajnom koji ne želi da prilagođava evropskom tržištu, te da sam po sebi automobil Toyota Corolla uopšte nije loš izbor, kada se sagleda njegova trajnost i stabilnost u vožnji, pa često vlasnici ovog automnobila smatraju da je on odlična investicija, i da se uvek može lako prodati kao polovna verzija.

Loading...