Opel Zafira – iskustva, problemi, kvarovi, mane, motor

Automobil Opel Zafira se proizvodi već punih dvadeset godina u Nmačkoj, te je od 1999. godine do danas na tržište izašlo ukupno četri generacije ovog automobila.

Manje je poznato međutim, da je originalno Opel Zafira zapravo delo američke auto kompanije „General Motors“, te da je po njihovoj licenci proizvodi za evropsko tržište kompanija Opel od pomenute 1999. godine, a kao model kompaktnog minivena, i da je zamenila zapravo vrlo loše kotirani Opel Sintra.

Sve generacije i verzije modela

Opel Zafira A ili model prve generacije (1999 – 2005), počela je da se proizvodi još 1997. godine na Poršeovoj platformi, ali je iste te godine i predstavljena na sajmu automobila u Frankfurtu, a puštena je u serijsku proizvodnju početkom 1999. godine.

Model prve generacije Opel Zafira A je automobil sa sedam sedišta koja su raspoređena u tri reda, i zadnju red može da se preklopi napred i da se tako dobije dodatni prostor za povećanje zapremine prtljažnika.

Druga generacija Opel Zafira B (2005 – 2011), jeste model koji je 2005. godine kao sasvim redizajnirana verzija Opel Astre X iz 1997. godine, predstavljen na sajmu automobila u Ženevi, a prvi put je model rtedizajniran već 2008. godine.

Opel Zafira C je model treće generacije (2011 – 1018), koji je poznat i pod imenom Opel Zafira Turer C i koji je predstavljen krajem 2011. godije na sajmu automobila u Frankfurtu, te se iste godine i našao u proizvodnji i prpodaji, a takođe je najvećim delom zasnmovan na platformi i mehaničkim komponentama Opel Astre.

Četvrta generacija automobila Opel Zafira (2019 – ) pojavila se na tržištu u januaru 2019, godine, i ona je poznata i pod nazivom Opel Zafira Life, te je dostupna kao veoma kvalitetan minivan, koji je proizveden u tri dužine – Mala (S) Opel Zafira (dužine 4.60 m); Srednja (M) Opel Zafira (dužine 4.95 m) i Velika (L) Opel Zafira (dužine 5.30 m), i ono što jeste zanimljivo je da svaki od modela dolazi u ponudi sa čak i do devet sedišta.

Motor

Opel Zafira A je rađena na platformi Opel Astra, te je i imala u ponudi motore zapremine 1.6L u osnovnom modelu, koji je benzinac i koji je imao snagu od 95 do 101 KS, a ovaj je ipak motor redizajniran 2001. godine kada mu je dodat EGR ventil i lambda sonda da bi se prilagodio EU3 standardima.

Međutim, svakako je da je najpoznatiji i najpopularniji benziski motor u prvoj generaciji Opel Zafira A, bio zapremine 1.8L, ali je kod njega često dolazilo do kvarova elektronske kontrole ubrizgavanja goriva i povećane potrošnje motornog ulja, mada je ovaj motor zaista uz dobro održavanje i redovan servis bio i više nego kvalitetan.

Kada su u pitanju dizel motori u modelu Opel Zafira A, najpoznatiji je onaj TDI zapremine 2.0L, koji je imao dve varijante prema snazi, tj proizvodio se kao agregat od 194 KS i 200 KS, te se i on često preporučuje kao dobra opcija od strane iskusnih vozača, ali naravno uz dokumentovane popravke u servisnoj knjižici.

Mada je kod prve generacije Opel Zafira A, ugrađen i benzinac od 2.2L, ipak je kao porodični minivan, ovaj automobil više prodavan u verzijama sa dizel motorima i to u tri varijante – dizel agregati od 2.0L sa 82 KS; agregat od 2.0L sa 101 KS i dizel motor zapremine 2.2L DTI koji ima 125 KS.

Smatra se zapravo da dizel motori u modelu Opel Zafira A jesu i izdržljiviji i snažniji, ali i ekonomičniji, a posebno agregat 2.0L DTI, jer troši oko 6 do 8 litara goriva na sto kilometara pređenog puta.

Kod druge generacije modela Opel Zafira B, pre svega su dostupni benzinski motori 1.6L TwinPort, koji ima 104 KS, zatim mortor 1.6L VVT sa 113 KS; benzinac od 1.8L VVT koji ima 138 konjskih snaga; benzinac 2.2L VVT od 148 konjskih snaga i 2.0L Turbo koji ima 237 KS, a prosečna potrošnja je oko 7,3 do 9,6 litara na sto kilometara pređenog puta.

Opel Zafira B od dizel motora ima ugrađene dve varijante i to agregat 1.7L CDTI od 108 i 123 KS i dizel motor zapremine 1.9L CDTI koji ima snagu od 118 i 148 KS, dok je prosečna potrošnja na sto kilometara pređenog puta od 5,7 do 6,2 litra goriva.

Iskustva

Kada su u pitanju iskustva vozača, oni za prvu generaciju Opel Zafira A imaju najčešće primedbe na rad motora koji može da posle pređenih 150 hiljada kilometara pokaže probleme sa pumpom za ubrizdavanje goriva, pa je savet da se pre kupovine dizel agregati temeljno provere.

Sam automobil jeste dosta pouzdan i po pravilu nema ni česte ni velike kvarove, te vozači koji imaju ili planiraju da kupe model polovnjak Opel Zafira A najviše treba da obrate pažnju na probleme sa prednjim trapom i sa upravljačkim sistemom.

Opel Zafira A jeste po iskustvima vozača vrlo praktičan automobil, jer može sa jedne strane bitio pravi mali porodični „minibus“ sa sedam sedišta, a takođe može da se koristi i kao minivan za prevoz tereta, pa je vrlo i funkcionalan, ali može biti i jedan turistički i avanturistički model, za šta je pre svega namenjena redizajnirana OPC varijanta modela Opel Zafira A.

Opel Zafira B ima odlično dizajniran menjač koji je na optimalnoj visini za vozača, te je i ručna kočnica dizajna u obliku slova „U“, ugrađena je u središnju konzolu i ima takođe dosta prostora u pregradi za odlaganje.

Model druge generacije Opel Zafira B spada među najpouzdanije automobile kada se sagleda bezbednost putnika u vožnji, te on ima osam vazdušnih jastuka, obloženu unutrašnjost i dosta čvrstu karoseriju, koja obezbeđuje sasvim optimalnu zaštitu ako dođe do sudara, a naravno da je u svemu važna i elektronika moja je odlična ali koja na žalost ne dolazi u osnovnom paketu.

Prednosti ovog auta

Prednosti modela Opel Zafira A jesu najpre dobar komfori udobnost, oprema koja je sasvim solidna, sedam sedišta i Flex 7 sistem, koji se nalazi u podu prtljažnog prostora sa dva dodatna sedfišta.

Među prednosti modela Opel Zafira A svakako spada i dostupnost jeftinih a originalnih rezervnih delova, te je to jedan sasvim prostran porodični automobil koji ima zaista odličnu cenu koja je u skladu sa kvalitetom Opela.
Opel Zafira B, ima niz npšrednosti, među kojima su najznačajnije komfornost i pouzdanost; ugrađen Flex 7 sistem; devet vazdušnih jastuka za odličnu sigurnost kao i niska propsečna potrošnja goriva.

Kada su u pitanju prednosti enterijera kod modela Opel Zafira B, one se pre svega sastoje u tome da je unutrašnjost zaista dosta prostrana, da su sedišta izrađena od najkvalitetnijih materijala, završna obrada svih delova je vrhunska, kontrolna tabla je vrlo pregledna i jasna, sama je ručica menjača postavljena na sasvim optimalnoj visini za vozača, i to znatno olakšava upravljanje.

Treća generacija modela Opel Zafira C jeste takođe unapređena u smislu komfora i sigurnosti, te se ona odlikuje i malo boljim dizajnom kao i u većoj dužini modela za oko 19 cm, i širini koja je u odnosu na Opel Zafira B veća za oko 13 cm, pa je sve to jedan lep stilski prelaz koji čini značajnu razliku između ove dve generacije vozila.

Opel Zafira C ima i treći red sedišta koji se može „sakriti“ u pod, te se tako postiže veći prostor u prtljažniku jednostavnim uranjanjem sedišta bez potrebe za njihovim vađenjem, te je i enterijer još bolji i kvalitetniji nego kod modela druge generacije.

Četvrta generacija automobila jeste Opel Zafira Life, koja dolazi u tri dimenzije, i koja jeste pravi porodični automobil koji ima zaista vrlo prostran i udoban enterijer, pa i sistem elektro asistencije vozaču, te adaptivni tempomat koji radi uz pomoć radara i kamere, kao i koncept za sigurnost koji je dobio maksimalnih pet zvezdica.

Ovakav model Opel Zafira Life, ima na raspolaganju i krov koji se otvara jer je sastavljen iz dva dela, kao i zadnji prozor na prtljažniku koji se može otvoriti, te standardni Opelov dizajn sa vrlo lepo balansiranim proporcijama i spolja i unutar vozila, veoma naprednu tehnologiju i kratke prepuste.

Problemi, kvarovi i mane

Kada je u pitanju model prve generacije Opel Zafira A, najveći su problemi primećeni na servo upravljaču, te je zapravo najčešće u pitanju neispravnost servo pumpe volana, a to se lako primećuje kada ne može da se mota volan i kada naprosto izgubi zadršku i kontrolu.

Pored navedenog, kod modela Opel Zafira A ečsto se dešava da se stvara korozija u donjem delu zadnjih vrata i zadnjih blatobrana; dolazi do toga da su loše trajnosti zglobovi poluosovina; vrlo lako i brzo korodira i izduvni sistem; postoje problemi sa kočnicama, sa ležajevima točkova i sa stabilizatorima.

Takođe su i neke mane modela Opel Zafira A slab rad kočnica; kvar na vodenoj pumpi nakon pređenih 90 hiljada kilometara; često ulaženje vlage u prednje farove; buka u zadnjem delu vozila kod modela sa kočnicama sa četri diska; česti su kvarovi na senzorima protoka vazduha koji dovode do slabljenja snage motora i on radi neujednačeno.

Opel Zafira B, ima nekoliko mana koje se mogu navesti kao česte kod većine modela – mali prtljažni prostor od svega 170 litara zapremine; slaba osnovna oprema kod kupovine automobila; drugi red sedišta je jednodelan; slaba je preglednost u toku vožnje; slaba snaga motora od 1.6L za vožnju sedam osoba.

Pored svega navedenog, druga generacija modela Opel Zafira B, ima i nedostatke u smislu težeg prebacivanja menjača u drugu brzinu (i nekada menjač čak i iskače iz brzine kada se u nju ubaci); ne mogu da se sedišta sasvim izvade iz vozila već samo da se preklope ili pomeraju; dosta je skupa dodatna oprema a osnovna nije sasvim dovoljna da pokrije sve bitne funkcije.

Završna reč

Pored toga što se Opel Zafira u Evropi prodaje pod ovim imenom, takođe se od samog početka proizvodnje ona distribuira i u Englesku, gde se prodale pod imenom Voksol; u Australiju gde se prodaje pod nazivom Holden; u Južnu Ameriku, Tajland i Meksiko gde se prodaje kao Ševrolet, te u Japanu gde se prodaje pod imenom Subaru travik.

Prva generacija Opel Zafira A ima sedam seidšta i kompaktni je miniven koji je vrlo i komforan i pouzdan za vožnju, a kada se kupuje kao polovna varijanta, zaista se ne može reći da postoji neko pravilo i dešava se da se pogodi da vozilo radi bez ikakvih problema i da nema kvarova niti česte potrebe za „velikim servisom“, ili se nekome jednostavnmo „zalomi“ model koji je zaista lošijeg kvaliteta, te ili koji nije redovno održavan ili koji se zapravo i kvari zbog loše odrađenog modela fabrički.

Iako se početkom ove godine na tržištu pojavila najnovija četvrta generacija Opel Zafira Life, nakon pune dve decenije od prve generacije ovog automobila, nemački gigant ima u planu da već početkom 2021, godine na tržište izbaci električnu verziju ovog automobila, te da sve do kraja 2010. godine predstavi osam obnovljenih ili sasvim novih verzija Opel Zafira automobila.

Loading...