Mercedes A klasa – iskustva, problemi, kvarovi, mane, motor

Automobil Mercedes A klasa, proizvodi se skoro preko dve decenije od strane poznatog nemačkog giganta u autoindustriji, firme Mercedes Benz, a do sada su proizvedene ukupno četri generacije modela Mercedes A klase, i to nazvane Mercedes A klase W168; Mercedes A klase W169; Mercedes A klase W176 i Mercedes A klase W177.

Sve generacije i verzije modela

Prva generacija modela Mercedes A klasa W168 (1997 – 2004), pojavila se na tržištu još davne 1997. godine kada je i predstavljena na sajmu automobila u Frankfurtu, te je ovaj model vozila imao pogon na prednje točkove, bio je dosta i kratak i visok model, a značajna inovacija koja je ugrađena u ovaj model Mercedes A klasa W168 je bio takozvani „sendvič pod sistem“.

Generalno je zapravo pomenuti „sendvič pod sistem“ u modelu Mercedes A klasa W168 bio odlična formula za povećanje bezbednosti ovog modela, jer je mogao da u slučaju da dođe do čeonog sudara, obezbedi da sam menjač, kvačilo i sam motor ulegnu u pod, umesto da ostanu u kabini, pošto je skraćen značajno perdnji deo ovog modela.

Ono što jeste bio veliki problem kod modela Mercedes A klasa W168 je činjenica da se on zbog svojih loše projektovanih diomenzija, na testiranju prevrnuo i od tada je opala njegova potražnja i moralo je da se počne razmišljati o redizajnu i unapređenju ovog modela vozila.

Mada je sam automobil Mercedes A klasa W168 vrlo „kratak“, unutra ima sasvim dosta prostora za vozača i putnike, te je i prtljažni prostor veliki i ima zapreminu od neverovatnih 390 litara, a već je 2001. godine urađen pomenuti redizajn modela, kada je predstavljena malo duža verzija za nekih 17 cm povećane dužine.

Automobil prve generacije Mercedes A klasa W168, imao je po pitanju bezbednosti ukupno četri zvezdice, od mogućih pet koje daje NCAP testiranje, a kada su u pitanju dimenzije automobila one su bile za prvu generaciju – visina 1.59 m; dužina 3.61 m; širina 1.72 m i međuosovinsko rastojanje od 2.42 m.

Druga generacija modela Mercedes A klasa W169 (2004 – 2012), jeste predstavljena na salonu automobila u Parizu 2004. godine, i to kao model sa petora i model karoserije sa troja vrata, te je unapređenje bilo jasno i u vidu novog prednjeg i zadnjeg tipa rasvete kao i nove maske hladnjaka.

Takođe je prethodno loše bezbedonosno iskustvo vezano za prvu generaciju modela, dovelo do toga da se u modelu Mercedes A klasa W169, poboljšaju i unaprede neke tehničke karakteristike, pa je popravljen i sigurnosni sistem opreme i ovaj je model dobio maksimalnih pet zvezdica za bezbednost na NCAP testovima.

Prvi redizajn modela druge generacije Mercedes A klasa W169 je urađen 2010. godine, i tada se prestalo sa proizvodnjom modela sa troja vrata jer je potražnja bila mala i prodaja loša, a opet su dimenzije modela druge generacije bile poboljšane – visina 1.593 m; širina 1.764 m; dužina od 3.838 m do 3.883 m i međuosovinsko rastojanje od 2.568 m.

Treća generacija modela Mercedes A klasa W176 (2012 – 2018), je baš i date 2012. godine prezentovana na salonu automobila u Ženevi, te je praktično bila sasvim inovativna i skoro da nije imala neke zajedničke crte sa prethodne dve generacije vozila, iako je bio naravno isti tip modela Mercedes A klasa.

Naime, kod treće generacije automobila Mercedes A klasa W176 izmenjeno je praktično sve osim imena auta, te su tako inovativni i dizajn, i tehnologija, i nova platforma, i promenjen je znatno izgled vozila koji više nije bio klasa miniven već je spadao u modele niže/srednje klase sa predominantnim sportskim izgledom.

Pored svega navedenog, model treće generacije automobila Mercedes A klasa W176 je imao i savremenu osnovnu i dodatnu opremu, i to kao tri različita inoivativna paketa – Urban; Style i AMG Sport/AMG Line, a na testiranju bezbednosti je dobio maksimalnih pet zvezdica na NCAP testu iz 2012. godine.

Ono što jeste vrlo zanimljivo kod treće generacije modela Mercedes A klasa W176, je i to da je model AMG koji jeste i najbolje opremljen u osnovnom i dodatnom paketu opreme, imao pogon na sva četri točka, kao i motor koji je dostizao čak 360 konjskih snaga.

Prvi redizajn modela treće generacije je urađen 2015. godine, kada je još poboljšana i oprema i ugrađen novi agregat motor A45 AMG, kao i vrlo ekonomičan dizel motor, a dimenzije modela Mercedes A klasa W176 su – visina od 1.43 m; širina 1.78 m; dužina 4.29 m i međuosovinsko rastojanje od 2.7 m.

Četvrta generacija automobila Mercedes A klasa W177 (2018 – ), predstavljena je na sajmu automobila u Amsterdamu početkom 2018. godine, te nešto kasnije i u Ženevi, kao hatchback model sa petora vrata i kao model limuzine sa četvora vrata, a prodaja je počela već u martu 2018. godine na svetskom tržištu.

Kada su u pitanju dizajn i izgled modela Mercedes A klasa W177, oni su po nekim mišljenjima preterano „agresivni“, ali su na kraju samo neki modeli imali takav spoljni izgled, dok je kasnija serijska proizvodnja prilagođena tržištu, a kada su u pitanju dimenzije modela one su – visina od 1.44 m; dužina 4.42 m; širina 1.80 m i međuosovinsko rastojanje 2.73 m.

Motor

Kada su u pitanju motori koji su ugrađivani u modele automobila Mercedes A klase, to je čitav spektar benzinaca i dizelčaša, mada se kao najbolja opcija po testovima i iskustvima servisera i vozača, pokazao 1.7L CDI turbo dizel motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva u glave cilindara a koji je imao 90 konjskih snaga.

Upravo je pomenuti agregat dizel motora sa obrtnim momentom od 1600 obrtaja/minuti, odličan za modele Mercedes A klase koji su pre svega vozila namenjena za gradsku vožnju, ima veoma i kompaktne dimenzije i mali prečnik, a prosečna potrošnja nije prevelika i iznosi oko 6 litara evro dizela po 100 kilometara pređenog puta.

Kada su u pitanju benzinski motori, smatra se da je najbolji i najekonomičniji izbor za modele A klase upravo 1.4L motor, koji ima potrošnju od oko 8 litara bezolovnog benzina na sto kilometara pređenog puta, ali ni ostali motori koji su ugrađivani u automobile Mercedes A klasa nisu loši po pitanju ekonomičnosti pa je potrošnja dizelaša u proseku okjo 6,5 litara na sto kilometara, a kod benzinaca oko 9 litara na sto km pređenog puta.

Od prve pa do četvrte generacije modela Mercedes A klasa, od benzinksih agregata su ugrađivani motori – M166 E14 snage 82 KS; M166 E16 sa 82 KS; M166 E16 sa 102 KS; M166 E19 sa 125 KS; M166 E21 sa 140 KS; A160 sa 101 KS; A180 BlueEfficiency od 120 KS; kao i motzor A200 BlueEfficiency od 154 KS; A250 BlueEfficiency od 208 KS i A45 AMG benzinac od 355 KS.

Kada su u pitanju dizel agregati, opet je ugrađivano više modela sa različitom snagom, pa su od prve do četvrte generacije automobila Mercedes A klasa od dizelaša bili najpopularniji motori – OM668 DE 17A od 60 KS; OM668 DE 17LA od 75 KS; OM668 DE 17A od 90 KS; OM668 DE 17A od 95 KS; te agregati A160 CDI od 89 KS; A180 CDI BlueEfficiency od 108 KS; te i A200 CDI BlueEfficiency od 134 KS i A220 CDI BlueEfficiency od 168 KS.

Iskustva

Iskustva vozača modela Mercedes A klase, pre svega su bazirana na realnom savetu da je odlično isplativo imati ovaj automobil, ali je preporuka ipak da se kupuju modeli druge i treće generacije, dok je prva pobrala više kritika nego pohvala.

Kada je servis redovan i održavanje kvalitetno i sa originalnim delovima, onda se modeli ovog automobila dosta retko kvare, a i rezervni delovi za modele svih generacija Mercedes A klasa su lako dostupni, pa je i to jedna od baš velikih prednosti da se ovaj auto kupi kao polovna ili nova varijanta.

Ono što jeste važno iskusnim vozačima kod svakog automobila, pa i kod Mercedes A klase jeste komfor u vožnji, sigurnost i kvalitet samog vozila, pa su oni po sve tri stavke zadovoljni i daju preporuku da se ovaj auto kupi, jer pored svega ima i dobar izbor vrste motora za koji se može svako odlučiti, mada neki vozači imaju zamerke na lošije osnovne i vrlo i skupe dodatne pakete opreme.

Prednosti ovog auta

Modeli svih generacija automobila Mercedes A klase imaju dosta prostora u unutrašnjosti vozila, pa su za vožnju vrlo i udobni i komforni, kao i dosta veliki prtljažni prostor koji je postojao kao prostran još od „najmanje kvalitetne“ prve generacije automobila.

Sam je enterijer kod modela svih generacija Mercedes A klase vrlo lepo dizajniran, vrlo je i sam praktičan i kvalitetne izrade, jasna je i vrlo pregledna instrument tabla, a posebno se opet izdvaja merač bzine koji je dominantno većih dimenzija.

Kada je u pitanju paket osnovne opreme, on je u modelima svih generacija Mercedes A klasa vozila dosta dobar, pa ima kontrolu proklizavanja; grejanje i klimu; električne podizače stakla; vazdušne jastuke; kontrolu stabilnosti vozila; automatski menjač sa pet stepeni prenosa; odličnu amortizaciju, ozvučenje i pominjanu „sendvič konstrukciju“ koja povećava bezbednost vvožnje u velikoj meri.

Dizajn je u novijim generacijama modela Mercedes A klasa dosta dinamičniji i nekako je i prilagođen mlađim generacijama sa dodatnim „sportskim šmekom“, dodate su u unutrašnjoj izradi i karbonske podloge, pa su opet i po pitanju bezbednosti popravljene neke one tehničke komponente i putnici su odlično zaštićeni i kod čeonog i kod bočnog udara.

Pored svega navedenog, automobil Mercedes A klase kao neke od prednosti ima i to što je jedan od najjeftinijih modela Mercedesa; odličan je za gradsku vožnju; dizel motor je vrlo ekonomičan; automobil je vrlo lak za upravljanje u vožnji; ima izvanrednu sigurnost u vožnji, a unutrašnjost je vrlo kvalitetna i od najboljih materijala, te je varirala i unapređena je od prve pa sve do četvrte generacije u svom dizajnu.

Problemi, kvarovi i mane

Kod modela Mercedes A klase, koji su rađeni pre 2001. godine, imalo je problema sa sistemom kočnica koje su se lako kvarile ili već pri kupovini dolazile kao neispravne, ali je taj problem redizajnom popravljen pa sada sa kočionim sistemom vrlo retko ima problema.

Po pitanju motora kod modela Mercedes A klase, oni su veoma izdržljivi i mogu da pređu veliku kilometražu, ako se redovno održavaju i na vreme servisiraju, mada su najveće probleme ipak baš ouvek zadavale brizgaljke, a i kod nekih modela je mana bila prevelika potrošnja motornog ulja.

U nekim slučajevima je među čestim kvarovima modela Mercedes A klase, primećeno da mogu da otkažu zupčaste letve volana; nekada se dešava da dođe do problema sa pogonskim kaišem pa je potrebna zamena ramenice alternatora; dešava se da od mehaničkih kvarova dolazi do kvarova na prednjim blokovima i sponama stabilizatora, a takođe je često problem i kvar osetljive bobine kod modela sa benzinskim motorima.

Pored svega navedenog, nekada se kod automobila Mercedes A klase, dešavaju i problemi sa električnim podizačima prozora; sa lošim zaptivanjem; sa meračem potrošnje goriva; sa svetlima; sa meračem protoka vazduha i EGR ventilom zbog nekvalitetnih goriva; problemi sa vodenom pumpom; velika buka pri većim brzinama.

Završna reč

Ono što jeste važno istaći za modele svih generacija automobila Mercedes A klase, jeste da su sasvim očekivano i realno oni dosta skupi u odnosu na konkurente na tržištu, kao i da su njima zamenski delovi i dodatna oprema skuplji jer su i svakako boljeg kvaliteta od svih alternativnih delova, no vozači svakako daju preporuku da se ovakav auto kupi, pre svega jer se retko dešavaju kvarovi, i uz redovno održavanje i servis, odlično su se pokazali pre svega u gradskoj vožnji.

Loading...