Letva volana – simptomi kvara i uzroci

Kada su u pitanju kvarovi letve volana najpre je potrebno objasniti čemu ona služi, a zatim i detaljnije opisati koji su osnovni uzroci i manifestacije kvara, te i kako se oni mogu rešiti, o čemu će biti više reči u nastavku teksta koji sledi.

Počnimo sa uvodnim delom čemu služi.

Letva volana – osnovni deo koji služi za upravljanje samim automobilom

Po pitanju vožnje automobila i najznačajnijeg faktora kakva je bezbednost putnika u vožnji, važan je deo letva volana, jer ona zapravo omogućava da se automobil pokrene u željenom pravcu, a ne da se kreće gde ga vode točkovi.

Druga važna stavka jeste da se automobil mora odmah i bez zadrške pokrenuti prilikom pokreta volana, pa baš zbog svega toga sama letva volana treba i mora da ima jednu besprekornu funkciju i da radi bez problema i zadrški.

Letva volana je naziv zapravo za stručno rečeno prenosnik upravljača vozila, koji je jedna mehanička komponenta, a koja ima funkciju da prenosi pokrete na prednje točkove i da se na takav način i upravlja vozilom.

Jednostavnije rečeno, pomoću letve volana, omogućeno je skretanje automobila u želkjenom pravcu, a ona se sastoji iz nekoliko važnih delova kakvi su osovina, zupčanici, puž letve volana, vodilice, brtve, ulje i druge važne komponente.

Ono što jeste problem kada je u pitanju upravljanje, je u topme da je za samo manevrisanje potrebno pre svega dosta snage da se pre svega prilikom procesa parkiranja volan okreće u željenim pravcima, i kao glavno rešenje za sve to su zapravo servo uređaji za upravljanje, koji su u startu bili hidraulički, ali su kasnije i zamenjeni savremenijim elektro hidrauličkim i na kraju sasvim elektronskim sistemom upravljanja poznatijim i kao EPS odnosno EPAS sistem za podršku upravljanju.

Baš zahvaljujući pomenutom elektronskom sastavu, volan može da se jednostavno i bez dodatnih napora i okrene u željenom smeru, ali je cena koja je došla sa osavremenjenim sistemom zapravo i puno složenija konstrukcija sastavnih komponenti, i samim tim skuplja i popravka i zamena u slučaju kvara.

Kako je konstruisana letva volana, koje su dve osnovne vrste i na koji način ona radi?

Generalno je jasno da su konstruisana dva osnovna tipa letve volana, zupčasti i pužni tip, a koji se razlikuju pre svega po tome što se prva pomenuta letva malo koristi danas i spada u stvar prošlosti, dok je pužni tip letve volana danas najčešće u upotrebi i vrlo je popularan u svim novijim modelima vozila (od manjih modela namenjenih pre svega za gradsku vožnju, pa sve do limuzina visoke klase).

Zupčasta letva volana, koja je kako je i napomenuto skoro sasvim izbačena iz upotrebe, bila je dosta jednostavne konstrukcije, te laka i za ugradnju i za održavanje, a opet je omogućavala dobre upravljačke performanse i odlično je reagovala na sve pokrete volana, pa praktično u teoriji nije ni zahtevala neke preterane servise i nije imala mane, ali se u praktičnom smislu pokazalo da sve i nije baš tako idealno kako je opisano.

Sam je volan postavljen na osovinu koja može da ima dva ili tri nastavka koji su između sebe povezani kardanskim zglobovima, pa se stoga osovina koja je spojnica volana sa letvom, može da pokreće volan i da omogući skretanje vozila pod bilo kojim uglom.

Letva volana ima oblik valjka, koji je manjeg poprečnog preseka, te koji je smešten u komori motora u poprečnom položaju, svega nekoliko centimetara iza osovine prednjih točkova, a unutar letve volana odnosno pomenutog valjka, nalaze se smešteni specijalna metalna letva u posebnim vodilicama, i metalni zupčanici kojiimaju ulogu da omoguće ravnomeran rad u skladu sa svim zupčanicima na samom kraju osovine upravljača.

U celosti su i letva volana i njeni delovi obloženi gumom, te su u njenoj sredini ulje ili mast koji omogućavaju da se lako pokreću svi delovi bez zastoja, ali da u isti mah i vrše hlađenje letve volana, a brtve imaju zaštitnu ulogu za letvu volana, pre svega u smislu sprečavanja korozije a zbog prodiranja vode ili nekih nečistoća.

Na oba kraja letve volana se nalaze kuglasti spojevi na kojima su privezani levi i desni kraj osovine volana, te letva ima i matice koje su tu da omoguće konvergiranje kao i podešavanje krajeva osovine volana, i te matice su pričvršćene na letvu takođe pomoću kuglastih spojnica.

U letvi volana svi sastavni delovi moraju da budu dinamični i zbog toga se ne smeju koristiti neki „kruti spojevi“, jer ne bi imalo prostora za kliženje delova, a od ostalih važnih komponenti su u letvi volana i ležajevi koji imaju ulogu da olakšaju i pokretanje osovine volana i da vrše skladnu regulaciju rada valjaka i opruga.

Ovakav vid letve volana, koji je opisan ranije kao zupčasti tip, danas se može naći u nekim starijim modelima vozila, a u novijim je on zamenjen servo upravljačkim sistemom koji je i mnogo složeniji i efikasniji, pa ima pored navedenih i neke dodatne delove iako je sam princip rada letve volana ostao u osnovi sasvim isti.

Zapravo se sada govori o takozvanom servo uređaju za pokretanje volana i olakšano upravljanje vozilom bez napora i dodatne snage, ali je samo servisiranje ovakvog sklopa dosta teže i skuplje, iako jeste jasno dosta savremeniji i praktičniji način upravljanja, on ima i manu u povećanoj potrošnji goriva, koja jeste ne tako mali problem za vozače.

U sastavu servo sistema za upravljanje vozilom, nalaze se sledeći delovi – rotaciona pumpa koja se pokreće pomoću klinastog ili kanalnog remena i vrši prenos pogona sa remena na radilicu; hidraulični desni i levi cilindar koji su ugrađeni na letvu volana; creva pod visokim pritiskom; kontrolni ventil; ploča koja deli unutrašnjost letve volana na dva dela kao i tečnost za pokretanje servo upravljača.

Kao osnovne mane i nedostaci ovakvog tipa upravljanja vozilom, nevedeno je to da je sama pumpa bila suviše velikih dimenzija, te je uz neprestani rad motora uz koji je i montirana, dovela do prekomerne potrošnje goriva.

U nastavku teksta pisaćemo o kvarovima koji se mogu desiti.

Kvarovi letve volana i osnovne manifestacije kada dođe do problema sa letvom upravljača

Saznaćemo sada više o najčešćim kvarovima.

Kada su u pitanju najčešći simptomi koji nastaju kod kvara letve volana, onda se navode pre svega takozvani osećaj „većeg lufta“; škripa i vibriranje vozila kada se pokušaskretanje pod određenim uglom; nastanak otpora prilikom okretanja volana.

Osnovni uzroci koji dovode do kvara na letvi volana, kao i do nekih ili svih pomenutih simptoma kvara, jesu pre svega problemi sa gumom na letvi volana, koja počne da se suši i da puca i tada gubi svoje osobine, pre svega nepropustljivost.

Upravo zbog gubitka nepropustljivosti pohabane i suve gume na letvi motora, dolazi do nastanka problema sa curenjem ulja/masti iz letve motora, kao i do povećanog trenja sastavnih delova letve koje dovodi do nastanka korozije delimično i zbog dosta čestog i lakšeg prodiranja vode u letvu motora.

Problemi na letvi motora koji uzrokuju njene česte kvarove jesu i zubi na letvi koji se lako „troše“ od rada i skloni su habanju; kuglasti spojevi koji se nalaze na krajevima letve i koji je spajaju sa osovinom volana mogu da iskoče iz ležišta; može da dođe do zapušenja kanala za ulje u letvi volana; dolazi do trošenja krstastih kardana na upravljačkoj osovini koje često nagriza rđe odnosno korozija.

Trajanje letve volana, odnosno stručnije rečeno njen „životni vek“ trebalo bi da bude u proseku oko 150 do 200 hiljada pređenih kilometara, ali sve opet zavisi od modela vozila, pa su u nekima ugrađene letve volana koje su lošijeg kvaliteta i koje ne mogu da najzad uopšte ni izdrže ni upola kilometara koliko je navedeno.

Generalno je poznato da na brže kvarove i na habanje letve volana, utiče više faktora, među kojima su najčešći vožnja po neravnim putevima i naglo skretanje prednjim točkovima na takvim podlogama; okretanje volana dok auto stoji u mestu; brza vožnja sa točkovima pod uglom, pa i prelazak na više površine kakvi su ivičnjaci kod parkiranja.

Kada je u pitanju uticaj kvara letve volana na bezbednost vožnje, on jeste i dosta veći nego što bi se moglo u startu misliti, pa tako ako dođe do ispadanja kuglastih zglobova iz njihovih ležišta može da dođe do tragičnih posledica i gubitka kontrole nad vozilom, pre svega kada su u pitanju krivine na putu, rupe na putu i svakako nagla skretanja u bilo kom smislu.

Zato je svakako veoma važno da ako se primete bilo koji od pomenutih simptoma koji ukazuju na potencijalni kvar letve volana (otežano skretanje volzila na stranu; zujanje ili zviždanje pumpe ispod haube; potpuni blok rada servo volana), posetiti ovlašćenog servisera i izvršiti popravku ili pak kompletnu zamenu letve volana, već shodno stepenu oštećenja i samom uzroku koji je i doveo do kvara.

To bi bilo to što se tiče letve volana, nadamo se da su vam informacije bile korisne.

Loading...