Honda Accord – iskustva, problemi, kvarovi, mane, motor

Automobil Honda Accord je jedan od najpoznatijih modela koji proizvodi japanski gigant Honda, naravno uz modele Honda Civic i Honda CR-V, a na tržištu se pojavila daleke 1976. godine, i od tada je proizvedena u ukupno osam generacija sve do danas.

Inače model Honda Accord se smatra unapređenom verzijom Honda Civic modela, i spada u model premium klase, a ubraja se u limuzine zbog svojih dimenzija i karoserije sa četvora vrata.

Impresivno je da jedan automobil kakav je Honda Accord na tržištu postoji preko četri decenije, i da je u međuvremenu rađeno više unapređenja i redizajniranja od prve pa sve do aktuelne osme generacije automobila koja se trenutno proizvodi.

Sve generacije i verzije modela

Prva generacije automobila Honda Accord (1976 – 1981), pojavila se kao hatchback model sa troja vrata i imala je motor sa četri cilindra i 68 konjskih snaga, pa je u neku ruku bila novina na auto tržištu i brzo je osvojila kupce i izgledom i kvalitetom.

Pomenuti model Honda Accord je imao pogon na prednjoj osovini, petobrzinski ručni menjač, a već je 1979. godine izvršen prvi redizajn i tada se ovaj model pojavio u verziji limuzine sa četvora vrata.

No, kada je u pitanju prva generacija automobila Honda Accord, ona je ponovo redizajnirana već 1981. godine, kada su joj pobljšani neki dodatni kvaliteti u smislu opreme kakva su kožna sedišta i aluminijumske felne, kao i dodati audio sistem, vrlo kvalitetan za tadašnje vreme, i već je tada ovaj auto postao tražen zbog svog dizajna, kvaliteta, udobnosti i pouzdanosti u vožnji.

Druga generacija modela Honda Accord (1982 – 1985), na tržištu je predstavila jedan sasvim redizajniran model vozila, koji je bio veće dužine i ukupnih dimenzija u odnosu na opisanu prvu generaciju, a proizvođen je u dva modela – hatchback sa dvoja vrata i limuzina sa četvora vrata.

Inženjeri Honde su već naredne 1983. godine, uradili redizajn automobila Honda Accord pa su ugradili automatski menjač sa četri stepena prenosa, a onda je opet 1984. godine urađen redizajn u komesu poboljšane performanse motora kome je povećana snaga na 86 KS.

Poslednji redizajn druge generacije modela Honda Accord je urađen 1985. godine, kada je ipak i poboljšana opet snaga motora na 101 KS, ali je dodatno poboljšano i ubrizgavanje goriva u motor pa je smanjena potrošnja goriva na 30 litara u gradskoj, odnosno 40 litara u slobodnoj drumskoj vožnji, štoi je u velikoj meri doprinelo ekonomičnosti modela, po kojoj je ovaj automobil i danas poznat.

Treća generacija modela Honda Accord (1987 – 1989), donela je ovom modelu konkurentnost na tržištu, a takođe je opet promenjen model u smislu povećanja dimenzija te i jednog sportskog izgleda koji je doneo nove kupce među mlađom generacijom vozača, a takođe se od ove generacije model proizvodio u verziji Accord kupe.

Generalno je već na pomenutoj trećoj generaciji automobila Honda Accord došlo do povećanja međuosovinskog rastojanja, značajno je poboljšana aerodinamika, i sama karoserija je spuštena pa je bila „niža“ i time bliža kolovozu, te je tako i postignut jedan sportski izgled ali i poboljšane ukupne performanse, u velikoj meri zahvaljujući i novom motoru koji je imao 98 konjskih snaga.

Četvrta generacija modela Honda Accord (1990 – 1993), najveće je promene imala u smislu spoljnog izgleda vozila, te je automobil bio i viši i duži, a povećanje međuosovinskog rastojanja je svrstalo ovaj model u srednju klasu na svetskom tržištu.

Ono što jeste zanimljivo kod modela četvrte generacije Honda Accord jeste da se više auto nije proizvodio kao hatchback model, ali je uz kupe napravljena i karavan verzija, te je ugrađen i novi motor koji je imao oko 130 konjskih snaga, kao i novi automatski menjač, ali sa opcijom ručnog menjanja brzina tokom same vožnje.

Redizajnom četvrte generacije modela Honda Accord koji je urađen 1992. godine, dodati su vazdušni jastuci u ovaj model, a od tada su postali deo standardne ponude odnosno spadali su u osnovni paket opreme.

Peta generacija modela Honda Accord (1994 – 1997), pre svega je imala znatne promene na uređenjui i unapređenju enterijera, kao i na poboljšanju performansi motora od četri cilindra, kome je povećana snaga i tada je automobil postao još više sportska varijanta, pa je zanimljivo da se koristio i na auto trkama.

Već naredne 1995. godine, Honda Accord je redizajnirana i u nju je ugrađen novi motor B6 koji je imao oko 170 konjskih snaga, ali je takođe promenjena i prednja maska automobila, koja mu je donela još više sportski izgled i kao da je imao jedan vid „podmlađivanja“, a popravljena je i sigurnost u vožnji kao i ekonomičnost u potrošnji goriva.

Šesta generacija automobila Honda Accord (1998 – 2002), bila je prepoznatljiva po značajnim promenama u izgledu vozila, kao i po poboiljšanim performansama motora, te je promenjena kompletna šasija i na kupe verziji i na limuzini, dok u ovoj generaciji nije bilo proizvodnje karavan modela.

Redizajnom šeste generacije modela Honda Accord su dodati i bočni vazdušni jastuci, popravljen je i spoljni i unutrašnji izgled automobila, povećana je sigurnost u vožnji, ali je glavna promena bila na smanjenju potrošnje goriva i auto je postao „super verzija“ koja je imala zaista baš veliku ekonomičnost.

Sedma generacija modela Honda Accord (2003 – 2008), imala je opet poboljšanje i spoljnog izgleda i enterijera, ugrađen je novi motor kao agregat koji je imao veću snagu (oko 160 KS), te je povećan unutrašnji prostor za putnike i sam komfor u toku vožnje je došao na najviši nivo.

Kada je urađen prvi redizajn sedme generacije modela Honda Accord, proizvođač je ponovo unapredio motor koji je imao 240 KS, te je ugrađen i automatski menjač sa pet stepeni prenosa, (dok je u modelu kupe bio ugrađen i manuelni menjač sa šest stepeni prenosa), a jedan od zaista i najznačajnijih dodataka je bio sistem navigacije koji je poboljšao i olakšao znatno i upravljanje automobilom.

Redizajn sedme generacije modela Honda Accord je urađen 2005. godine, kada je ugrađen motor agregat koji je imao 250 KS, i koji je na neki način postavio dosta visoke standarde posebno za konkurenciju na tržištu.

Osma generacija modela Honda Accord (2008 – ), je automobil koji se i danas proizvodi, te koji je opet povećao dimenzije kao i međuosovinsko rastojanje (čak za 40 cm u poređenju sa prvom generacijom modela), i generalno su poboljšane sve performanse ovog automobila te uvedene i inovacije u tehničkom i tehnološkom aspektu.

Aktuelna osma generacija modela Honda Accord ima generalno mnogo veći i komfor i jednu pouzdanost u vožnji, savremen dizajn, olakšano upravljanje, te nekoliko varijanti motora i nekoliko vrsta osnovnog paketa opreme koji su dostupni kupcima.

Mada je u najavi i deveta generacija modela Honda Accord, ipak se trenutno i dalje proizvodi od 2008. godine osma generacija vozila, i to za evropsko i za američko tržište, pa ima i najbolji motor od svih prethodnih generacija, a sam je model duži za 7.5 cm; međuosovinsko rastojanje od 6 cm i povećanu visinu za oko 2.5 cm.

Motor

Kada su u pitanju motori koji su ugrađivani u modele Honda Accord od prve pa sve do ove potonje osme generacije, oni su imali različite zapremine, ali su unapređivani redovno i tako im je povećavana snaga ali i ekonomičnost u potrošnji goriva.

Tako su pre svega u ponudi modeli Honda Accord sa tri vrste benzinskih motora od četri cilindra, a zapremine od 2.0L i snage 154 KS, kao i motori zapremine 2.4L sa snagom od 198 KS i 203 KS.

U smislu potrošnje goriva, slabiji benzinski motor u modelu Honda Accord roši u proseku oko 6,9 litara benzina na 100 km pređenog puta, dok jači benzinac ima potrošnju od oko 8,6 litara benzina na 100 km pređenog puta.

Kada su u pitanju dizel motori u modelu Honda Accord, to su agregat zapremine 2.2L i-DTEC koji ima 148 konjskih snaga (i koji ima potrošnju od 6,2 litra goriva na sto kilometara pređenog puta), kao i agregat zapremine 2.2L i-DTEC Type sa 178 konjskih snaga (koji ima potrošnju od 5,6 litara goriva na 100 kilometara pređenog puta).

Iskustva

Iskustva vlasnika i vozača modela Honda Accord, ovakav automobil predstavljaju kao veoma udoban i pouzdan model, automobil koji ima odličan izgled i dizajn, olakšano upravljanje, odličan osnovni paket opreme, dobru snagu motora i ekonomičnost u potrošnji goriva.

Uprkos tome što je konkurencija na tržištu dosta velika, stalna potreba japanskog giganta da radi redizajn i da unapređuje kvalitet modela Honda Accord, čine ovaj auto veoma traženim, ali i omiljenim među vozačima, jer se on vrlo retko kvari, te je jedna od njegovih najboljih odluka dugotrajnost koja je spram ponuđene cene za polovne modele odlična.

Prednosti ovog auta

Model Honda Accord ima u najnovijoj generaciji odličnu opremu, koja podrazumeva ABS sistem, šest vazdušnih jastuka i vazdušne zavese, a od 2012. godine i ugrađen takozvani sistem ACE, koji omogućava podjednaku preraspodelu udarne sile prilikom sudara i odbija je praktično od kabine vozila.

Sam po sebi je automobil Honda Accord vrlo prostran i udoban, ima dosta mesta i na zadnjem sedištu, kontrolna tabla je vrlo pregledna i funkcionalna, i svi elementi su podešeni u ravni koja odgovara pogledu vozača, pa sve informacije jesu jasno i precizno vidljive.

Kao prednosti automobila Honda Accord navode se i odličan menjač sa lakim prelazom na različite stepene prenosa, zatim udobnost i pouzdanost pri vožnji, odlična završna obrada i enterijera i samog spoljašnjeg dizajna vozila, vrlo bogata osnovna oprema koja dolazi u paketu prilikom kupovine auta, izvanredne vozne osobine kao i prostranost za vozača i sve putnike.

Problemi, kvarovi i mane

Kada su u pitanju neki osnovni nedostaci kod modela Honda Accord, to su najpre dosta visoka cena vozila, ali i tehnički problemi kakvi su „cviljenje“ u kabini koje ne može da se jasno definiše od čega potiče, te ga je stoga i vrlo teško otkloniti.

Starije generacije modela Honda Accord su imale probleme sa vratima na rezervoaru za sipanje goriva, koja su se dosta često zaglavljivala, a dešavalo se dosta često da su se kvarile ručne kočnice ili da su jednostavno nastajali prerano problemi kada je ona u pitanju.

Pored svega navedenog, model Honda Accord ima i mane u smislu težeg parkiranja jer je baš i automobil glomazan, kao i neke kvarove na centralnom sistemu zaključavanja, dosta loše auto ide na otvorenom putu, i često ima previše „mek“ motor na servo volanu.

Završna reč

Poznato je da je automobil Honda Accord prodat do danas samo na američkom tržištu u više od pedeset miliona primeraka, a pre svega je popularan model među vozačima zbog svog komfora i pouzdanosti u vožnji, kao i zbog svoje ekonomičnosti u potrošnji goriva, mada mu je cena dosta visoka.

Loading...