Ford Mondeo – iskustva, problemi, kvarovi, mane, motor

Automobil Ford Mondeo, počeo je da se proizvodi još davne 1993. godine, i smatrao se jasnim naslednikom modela Ford Sierra, a danas je dostupan u pet generacija kao model hatchback sa petora vrata, te kao karavan i limuzina.

Sve generacije i verzije modela

Prva generacija automobila Ford Mondeo (1993 – 1996), proizveden je kao prvi Ford model sa prednjim pogonom i za evropsko tržište je ovaj model počeo da se proizvodi u Belgiji u gradu Genku.

Kako je tada gigant Ford imao u planu da Sierra model zameni sasvim ovim automobilom, počela je proizvodnja prve generacije automobila Ford Mondeo za evropsko tržište, ali je bio plasiran i na američko tržište kao zamena za Ford Tempo i to u dve varijante kao Ford Contour i jedna pak i malo luksuznija varijanta nazvana Mercury Mistique.

Prva generacija modela Ford Mondeo je napravljena kao naslednik Ford Sierra modela, ali na sasvim novoj platformi, te je auto imao prednju vuču po modelu CDW27, mada su neki modeli rađeni i sa pogonom na sva četri točka, a spekulisalo se da je nova platforma kompaniju Ford tad koštala impozantnih šest milijardi dolara i da se na njoj radilo još od 1986. godine.

1994. godine je Ford Mondeo dobio i nagradu za Evropski automobil godine, a imao je nove vrste motora i to tadašnje Zetec motore od 1.6L sa 90 konjskih snaga; 1.8L sa 105, 115 i 130 konjskih snaga i 2.0L sa 136 konjskih snaga.

Menjači u prvoj generaciji modela Ford Mondeo bili su ručni menjači sa pet stepeni prenosa, kao i automatski menjač sa četri brzine, dok su dimenzije vozila bile – širina od 1.749 m; visina od 1.424 m, te dužina shodno modelu – 4.481 m za limuzinu i hatchback sa petora vrata, odnosno za karavan 4.623 m; težina vozila je bila između 1235 i 1375 kg.

Ford Mondeo druge generacije (1996 – 2000), je zapravo bio jedna redizajnirana verzija ovog auta prve generacije, gde su uklonjeni neki krupniji nedostaci kako bi se poboljšale performanse, ali je znatno izmenjena i spoljašnjost kao i enterijer modela.

Naime, Ford Mondeo druge generacije je postao automobil sa većim i konforom i bezbednosnom stavkom, mada je dobio tri zvezdice na testiranju, njegovi su motori bili unapređeni i radili su bolje i snažnije, pa su bili dosta usklađeniji u radu.

Dimenzije modela druge generacije Ford Mondeo su bile – visina od 1.430 m; širina od 1.751 m; dužina shodno modelu od 4.556 m za hatchback sa petora vrata i za limuzinu, odnosno 4.671 m za karavan i težina vozila od 1219 do 1391 kg.

Treća generacija modela Ford Mondeo (2000 – 2007), počela je da se proizvodi 2000. godine i sve se sastojalo zapravo u nadogradnji platforme CDW27, pa je ovaj automobil bio i veći i dosta teži od prethodne dve verzije, i mnogi su smatrali da je zapravo ovo trebalo da bude model druge generacije.

Ono što jeste urađeno kao dobar potez u modelu treće generacije automobila Ford Mondeo, bila je zamena dosta slabih dizel motora kao i povećanje prostora u predelu zadnjeg sedišta, pa je tako međuosovinsko rastojanje povećano za značajnih 0,5 cm i sam motor dizelaš od 1.8L je zamenjen Duratorq motorom zapremine 2.0L.

Ono što jeste ostalo prepoznatljivo i u trećoj generaciji automobila Ford Mondeo je njegova laka upravljivost, pa je unutrašnjost vozila unapređena i izmenjena, i ugrađeni su i dosta kvalitetniji materijali i sve je dobilo i komforniji ali i moderniji izgled.

Ford Mondeo treće generacije je imao i ugrađen sigurnosni IPS sistem, imao je prednje i bočne vazdušne jastuke i vazdušne zavese, kao i EBD i ABS sisteme, ali je problem bila zapravo stara platforma na kojoj je ovaj model napravljen, pa je 2003. godine urađena revizija treće generacije sa poboljšanjem performansi (mada to opet nije popravilo aspekt bezbednosti modela u dovoljnoj meri).

Kada su u pitanju menjači kod vozila treće generacije Ford Mondeo, to su manuelni petobrzinski i šestobrzinski menjači, kao i automatik menjač Durashift sa pet stepeni prenosa, dok su najzad i dimenzije vozila – širina od 1.812 m; visina prema modelu od 1.429 m za limuzinu i hatchback sa petora vrata, odnosno 1.441 m za karavan; težina od 1364 do 1600 kg i dužina prema modelu od 4.731 m za model limuzina i hatchback sa petora vrata, odnosno 4.804 m za karavan.

Ford Mondeo četvrte generacije (2007 – 2013), jeste predstavljena krajem 2006. godine, i to sa novom platformom EUCD koja je zapravo nastala na bazi C1 platforme iz 2004. godine kada je na njoj proizveden Ford Focus, a takođe je zanimljivo da ovaj automobil Ford Mondeo ima sasvim drugačiji izgled od prethodnika, te da ima i takozvani Kinetic Design.

Kako su unapređeni i motori na četvrtoj generaciji Ford Mondeo, zamenjeni su i neki detalji, i to pre svega 2010. godine kada je urađena revizija i kada su stavljeni novi branici, LED svetla i farovi.

Kada su u pitanju menjači kod modela četvrte generacije automobila Ford Mondeo, to su klasični ručni menjači sa pet i šest brzina, te novi Powershift šestobrzinski menjač koji je ugrađen u nove modele sa Ecoboost motorom zapremine 2.0L.

Dimenzije modela Ford Mondeo četvrte generacije su – širina od 1.886 m; dužina prema modelu od 4.844 m za limuzinu, te 4.778 za hatchback sa petora vrata i 4.830 m za karavan; težina od 1435 do 1611 kg i visina prema modelu od 1.500 m za limuzinu i hatchback sa petora vrata, odnosno 1.512 m za karavan.

Poslednja peta generacija automobila Ford Mondeo (2013 – ) je zamišljena kao jedan automobil za svetsko tržište koji teba da dostigne slavu modela Ford Fiesta i Focus, a na američkom tržištu se prodaje kao Ford Fusion.

Peta generacija modela Ford Mondeo je izgrađena na savremenoj i sasvim inovativnoj platformi CD4, i predstavljena je na evropskom tržištu sredinom 2012. godine, pa ima motore benzince Ecoboost i dizel motore Duratorq, kao i automatski šestobrzinski menjač Powershift i novi ručni menjač od šest stepeni prenosa.

Dimenzije modela Ford Mondeo pete generacije su – širina od 1.852 m; dužina od 4.869 m; visina od 1.476 m i težina od 1507 do 1554 kg.

Motor

Kada su u pitanju motori, model Ford Mondeo prve generacije je imao i jedan dizel motor, Endura od 1.8L ali on nije bio dovoljno konkurentan na tržištu, pa je već on iste 1994. godine promenjen u mnogo bolji dizelaš Duratec V6 od 2.5L koji je imao 170 konjskih snaga.

Kada su u pitanju motori koji su ugrađivani u drugu generaciju modela Ford Mondeo, oni su kako je i naglašeno bili samo poboljšani agregati motora iz prve generacije – benzinci zapremine od 1.6L do 2.5L i od 90 do 200 konjskih snaga, te dizel motor zapremine 1.8L i 90 konjskih snaga.

Kada je u pitanju evropsko tržište, druga generacija modela Ford Mondeo se prodavala dosta dobro, ali to ipak nije bio isti slučaj na američkom tržištu i u Australiji, pa su iz kompanije Ford počeli da proizviode i dve nove verzije modela – Ford Mondeo ST sa motorom V6 od 2.5L i 170 konjskih snaga, kao i verziju sa motorom od 200 konjskih snaga.

Kako je napred i navedeno, kod modela Ford Mondeo treće generacije je izvršena zamena Zetec motora sa novim Duratec motorima od 1.8L (od 110, 125 i 130 konjskih snaga) i 2.0L (od 145 konjskih snaga), dok je motor 2.5L V6 ostao nepromenjen i imao je 170 konjskih snaga.

U trećoj generaciji modela Ford Mondeo ugrađen je i novi agregat, motor 3.0L ST220 koji je verzija V6 motora ali koji je imao 225 konjskih snaga, te su i dizel motori poboljšani pa je tako 1.8L dizel zamenjen sa 2.0L V16common rail DuratorqTDCi motorom koji je imao 90, 115 ili 130 konjskih snaga, a takođe je postavljen i novi dizel agregat od 2.2L koji je imao 155 konjskih snaga.

Ford Mondeo četvrte generacije, imao je nove motore i to pre svega one koji su preuzeti iz modela Ford Focus od 1.6L Ti-VCT sa 110 i 125 konjskih snaga, te motor zapremine 1.6L Ecoboost od 160 konjskih snaga i 2.0L Ecoboost od 145 do 185 konjskih snaga.

Ono što jeste značajna novina za četvrtu generaciju automobila Ford Mondeo, jeste da su V6 motori sasvim izbačeni iz upotrebe, a da su ugrađeni agregati od pet cilindara sa zapreminom od 2.3L i 2.5L sa 160 i 220 konjskih snaga.

Takođe su u četvrtoj generaciji automobila Ford Mondeo, pomenute 2010. godine ugrađeni u sklopu redizajna i Ecoboost motori zapremine 2.0L i snage 203 do 240 KS, te su ugrađeni i agregati Ecoboost dizel motora zapremine 1.8L i snage od 100 i 125 KS kao i najjači dizel agregat zapremine 2.2L koji je imao 170 do 200 konjskih snaga.

Peta generacija modela Ford Mondeo ima ugrađene benzinske motore Ecoboost zapremine od 1.0L do 2.0L, kao i dizel motopre Duratorq zapremine od 1.6L do 2.2L.

Iskustva

Ford Mondeo prve i druge generacije je automobil koji je veliki i vrlo komforan, pristupačne je cene, te ima dostupne rezervne delove i što se tiče kvarova na motorima oni nisu uopšte tako ćesti kako bi se pretpostavcilo, pa su polovne verzije dosta pouzdane.

Kada je u pitanju izbor između limuzine ili hatchback modela sa petora vrata, iskusni vozači auta Ford Mondeo predlažu drugu varijantu, jer ona osim manjeg prtljažnika jeste daleko praktičnija varijanta za gradsku ali i za drumsku vožnju.

Generalno je i u prvoj i u drugoj generaciji modela Ford Mondeo karakteristična dobra stabilnost i amortizacija, motori nisu bučni, i ovakav auto i u varijanti limuzine, hatchback-a ili karavana, jeste pouzdan i za duge vožnje, a prednost je dosta prostran prtljažni prostor.

Prednosti ovog auta

Kada su u pitanju neke osnovne prednosti i kvaliteti modela Ford Mondeo prve i Ford Mondeo druge generacije, to su svakako dosta niska cena za polovne verzije, kao i komfor i pouzdanost u vožnji, te dosta prostran prtljažnik posebno u karavan verziji vozila.

Ford Mondeo treće generacije je automobil koji je dostupan u sedan, karavan i limuzina varijanti, te su njegove osnovne prednosti veliki komfor i redizajniran enterijer; oprema je poboljšana pa sadrži audio Soni sistem i satelitski sistem za navigaciju, kao i automatsku klimu i sedišta, ogledala i prozore koji su električno podesivi.

Takođe je kod treće generacije modela Ford Mondeo prtljažni prostor veoma prostran i ima onu osnovnu zapreminu od 500 litara (u karavanu je to 540 litara, a ima i ugrađenu lampu na postiolju koja osvetljava posebno prtljažni prostor), a koja se može povlačenjem ili pak obaranjem napred zadnjih sedišta povećati na 1700 litara zapremine.

Kod modela Ford Mondeo je volan podesiv i po visini i po dubini, amortizacija i zvučna izolacija su odlične, sedište vozača je podesivo po visini pa se lako može prilagoditi upravljanje, komande su pregledne i lepo organizovane, zadnje sedište se sklapa i enterijer je izrađen od vrlo kvalitetnih i dugotrajnih materijala.

Problemi, kvarovi i mane

Neke najčešće mane i kvarovi kod modela Ford Mondeo prve i druge generacije su previše jednostavan dizajn i spolja i unutra; dosta loša zaštita kod sudara, loše urađena limarija i slabo pričvršćeni branici; malo unutrašnjeg prostora za putnike posebno kod hatchback verzije, te i prevelika potrošnja goriva kod automobila sa benzinskim motorima (oko šest litara benzina na 100 km pređenog puta).

Čestim kvarovima kod modela Ford Mondeo je podložna i elektronika kao i kočnice, a motori su ipak ako su održavani kako treba i ako je korišćeno dobro gorivo i kvalitetni i izdržljivi (mada su po pravilu dosta bučni), pa sa njima po pravilu nema nekih većih problema čak ni kod onih zaista i starijih verzija (ali je naravno potrebna validna servisna knjižica koja to sve i dokazuje).

Kada su u pitanju nedostaci i najčešći kvarovi kod modela Ford Mondeo treće generacije, najpre se treba pobrinuti da se provere brizgaljke goriva na motoru kao i vešanje, jer je imalo problema sa datim delovima, posebno kod dizel motora.

Ford Mondeo treće generacije nema generalno neke standardne kvarove na koje treba da se obrati pažnja, ali je opet pametno da se proveri elektronika, kao i da se zna da na 100 hiljada pređenih kilometara može da korodira izduvna cev, i treba da se proveri cev koja povezuje EGR ventil sa inter-cooler-om.

Kod ovih automobila, čest je problem sa injektorima goriva, posebno kod lošeg kvaliteta istog, pa se oni moraju često menjati, ako gorivo nije dobro, a ako se upotrebe neoriginalne brizgaljke, jer su manje od standarda za Ford, onda može da dođe do curenja goriva.

Završna reč

Prilikom kupovine polovnih modela Ford Mondeo prve i/ili druge generacije, poželjno je da se prethodno provere stanje trapa u globalu, jer se pokazalo da je to jedna od slabijih tačaka ovim starijim modelima.

Ford Mondeo automobili se pre svega preporučuju za kupovinu zbog niske cene spram odličnog kvaliteta, retkih kvarova u globalu, ako se vozilo servisira redovno i ako se koriste svi kvalitetni delovi za zamenu pokvarenih i/ili istrošenih, te svakako i kvalitetno gorivo.

Loading...